Прочитај ми чланак

„Девојка завршила у болници после Палмине секс журке, лекар алармирао полицију“

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изнела је претходне вечери, у емисији “Јунаци доба злог” на телевизији Н1, нове информације о случају подвођења и сексуалног злостављања девојка у Јагодини, за које је раније оптуживан први човек тог града, Драган Марковић Палма.

Она је испричала да је на једној од журки у Јагодини, коју је организовала градска власт, једна девојка сексуално малтретирана до те мере да је доживела повреде

“У питању је јануар 2019. године. На једној од таквих журки у Јагодини је једна девојка озбиљно сексуално малтретирана, до те мере да је завршила у болници”, објаснила је она, додајући да је информације добила од полицијских службеника.

“Та девојка је била толико повређена да су лекари позвали полицију. Након тога су се догодиле смене у јагодинској полицији, а то никада није ни процесуирано, а камоли да је правда задовољена. Кад вам то каже полицајац, нормално је питање како очекивати да ће било ко реаговати. Нарочито ако је Палми омогућена одбрана на свим националним фреквенцијама, на најсировији начин и најпокваренији начин”, испричала је она.

Подсетимо, први информације о овом случају изнела је Мариника Тепић још у априлу прошле године.

Она је тада изјавила да су се “монструми из власти” изопачили и да раде ствари које везују за мафију, напомињући да први човек Јагодине, Драган Марковић Палма, заједно са својим коалиционим партнерима, „подводи жене и девојчице“.

“Подвођење жена и девојчица не иду само уз мафију. Оне су готово свакодневица у нашој Србији. Данас знам да је подвођење жена и девојчица свакодневна ствар у Јагодини у којој влада Драган Марковић Палма”, навела је Тепић.

Потпредседница ССП је на конференцији приказала и видео снимак изјаве некашњег запосленог у хотелу у Кончареву, који је тврди да је сведочио подвођењу девојчица.

„Након Мариникиног гостовања у Јагодини, као мушкарац и родитељ, који зна шта се дешава, решио сам да исприча тај део мог рада за Марковића. Не могу рећи господина, зато што то свакако није. Радио сам у хотелу Кончареву, а зна се ко стоји иза фиктивног власника тог хотела. То је Марковићев хотел”, наводи сведок, да би затим објаснио шта се све догађало у поменутом објекту.

“У том хотелу након разноразних журки на којима су певале наше истрадне звезде, таксијем из Београда, посредством разних ликова су довожене девојчице. По мом слободном уверењу имале су између 15 и 18 година. Људи који су долазили са њим су били његови коалициони и пословни партнери. Знало се да после таквих журки те девојчице иду са њим или са њима. Углавном је то након напијања тих девојчица. Његове хостесе су наговарале те девојчице, говориле да им неће бити ништа, да ће све бити у реду. А ја верујем да су то трауме за ту децу”, рекао је он.

Убрзо је уследила и реакција Палме – саопштења са званичног мејла општине Јагодина представљали су његову прву линију одбране, а затим су уследила гостовања по телевизијама с националним фреквенцијама, претње сведоцима и жртвама, поруке коалиционим партнерима да и “он нешто зна о некоме”.

Тужилаштво је напослетку објавило да тренутно не постоји довољно доказа да се покрене поступак.