Прочитај ми чланак

Демократски фронт затечен, Медојевић: Нико ме није консултовао

0

Грађани су се питали и зашто се заобилази Демократски фронт, иако их је, како наводе, гласала већина опозиционих бирача.

Након што су носиоци три листе “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић, “Мир је наша нација” Алекса Бечић и “Црно на бијело” Дритан Абазовић потписали споразум, један од лидера Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић објавио је да он „нема никакве везе са тим“, нити га је ко питао и консултовао о споразуму.

Фото: in4s.net

У преписци на Фејсбуку, где су му поједини грађани поручили су да су преварени, Медојевић је одговорио да је и сам затечен потписаним.

Nebojša Medojević, Foto: printscreen

– И ја сам затечен. Нико ме није консултовао нити питао. Не знам како ће реаговати бирачи који су гласали број девет – написао је Медојевић.

Медојевић тврди и да га, као другог на листи, лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић ништа није питао у вези споразума.

Грађани су се питали и зашто се заобилази Демократски фронт, уз констатацију да сада испада да су најслабији, иако их је, како наводе, гласала већина опозиционих бирача.

Кнежевић није у земљи

Медојевић није усамљен у својим недоумицама, а том у прилог говори и званичан став Демократске народне партије Милана Кнежевића.

– Председник наше партије, Милан Кнежевић, тренутно не борави у земљи. Очекујемо да ће професор Здравко Кривокапић наредних дана упознати ДФ са детаљима споразума којег су закључили и јавности представили Алекса Бечић, Дритан Абазовић и он – саопштила је Јелена Кљајевић, портпарол ДНП-а, на питање портала Борба.ме да прокоментарише потписивање Споразума.

СНП: Очекујемо појашњење од Кривокапића

Ни у Социјалистичкој народној партији нису знали за споразум и очекују појашњење од Кривокапића.

– Свесни смо да је главни циљ – рушење ДПС-а и очувања светиња постигнут и да сад предстоји жестока борба против криминала и корупције и борба за економски опоравак уништене економије – рекао је „Вијестима“ лидер СНП-а Владимир Јоковић.

Подсећамо, носиоци три листе које су на изборима освојиле већину – Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић потписали су споразум којим су се, између осталог, обавезали да нова влада Црне Горе неће покретати никакве иницијативе или поступке са циљем измене државне заставе, грба и химне.

У Споразуму се наводи да ће нова демократска влада у Црној Гори одговорно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, ојачати и унапредити сарадњу с НАТО-ом и брзо, у потпуности и предано спровести све реформе потребне за пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ.

Такође, како се додаје, нова влада неће покренути поступак за повлачење признања независности Косова.