Прочитај ми чланак

Демократски фронт открио ко је у тиму Бебе Поповића за пропаганду против литија

0

Демократски фронт је потпуно у праву кад разобличава улогу некадашњег директора Бироа за комуникације Владе Србије Владимира-Бебе Поповића у очувању криминогеног режима Мила Ђукановића и његових тековина, указују и нова сазнања према којима је Поповић у протеклом периоду за потребе Ђукановића и његовог останка на власти оформио незваничан медијски тим, задужен за пласирање најцрње пропаганде против Ђукановићевих противника. На тај начин, Поповић, попут каквог Гебелса у Ђукановићевом диктаторском бункеру, заједно са својим сарадницима представља својеврстан медијски пипак криминогене хоботнице коју је Ђукановић створио током своје вишедеценијске владавине Црном Гором.

Када смо код чланова поменутог медијског тима, којим Поповић руководи „из сјенке“, трудећи се да се што мање директно експонира, водећу улогу има његова супруга Катарина Спасић Поповић, која по основу ангажовања у овом тиму често путује из Беча, гдје је стационирана, у Подгорицу. Осим ње, ту је и Ивана Јеремић, која је својевремено наслиједилаПоповића на челу Бироа за комуникације српске Владе. Њих двије, по Бебиним инструкцијама, а посредством „подобних“ црногорских медија, пласирају бомбастичне наводе о српско-руској завјери чији је циљ рушење Ђукановићевог режима, настојећи да у тај контекст ставе и стотине хиљада грађана Црне Горе који мирним шетњама, литијама и молебанима већ недјељама изражавају протест против накарадног тзв. Закона о слободи вјероисповијести.

foto: facebook

Такође, врше и селекцију „младих нада“ из редова Демократске партије социјалиста (ДПС), које, уз њихово суфлирање, даље разрађују наведене тезе. Наравно, овај механизам, према Ђукановићевом налогу, функционише у строгој тајности, све како би се тезама које се креирају у кухињи „лакиране бубашвабе“ (како је покојни Александар Тијанић са правом прозвао Поповића) и њене менажерије дао привид аутентичности и спонтаности.

Међутим, оно што је посебно занимљиво у цијелојпричи, а што показује до којих граница иде неморал Поповића и људи из његовог најближег окружења, јесу сазнања да су не само Јеремићева, већ и Катарина Спасић Поповић, Ђукановићеве медијске „амазонке“, упркос (а можда заправо и захваљујући) блискости Ђукановића и Поповића.

На срећу, грађани Црне Горе, а што се да видјети из бројности литија и молебана, из дана у дан постају све свјеснији пипака којима их стеже Ђукановићева хоботница, укључујући и онај медијски, који је лично креирао Беба Поповић. Имајући то у виду, може се са правом претпоставити да неће још много воде протећи Морачом до тренутка када одлуче да те пипке посјеку, и оставе их да труну на сметлишту историје. Као и што смо обећали, ДФ ће наредних дана наставити са исушивањем овог криминално медијског талога, у којем Беба Поповић попут штеточине крокодила, мора остати на сувом да се беспомоћно батрга у мрежи правосудних институција.