Прочитај ми чланак

Демократе:Абазовићу, обори Владу ако имаш петљу; УРА:А ви више не хоблујете паркет

0

Демократе Алексе Бечића и УРА Дритана Абазовића настављају жестоко јавно препуцавање које изнова потреса темеље Владе Здравка Кривокапића.

Након синоћњег телевизијског интервјуа лидера УРА и потпредседника Владе, демократе су му поручиле:

Foto: IN4S

„Изволи, политички мангупе, сруши Владу ако имаш петље“.
Из УРЕ одговарају Демократама да кад заврше хобловање паркета у Скупштини, коначно покрену измјену тужилачких закона.

Демократе: Дритан би да прикрије истину

Демократска Црна Гора у врло оштром саопштењу, између осталог, поручује:

„Човјек који је забио нож у леђа свима са којима је коалирао и који су му били надређени, наставља у свом препознатљивом стилу. Мисли да ће невиђеном медијском хистеријом након 5. септембра прикрити истину, сакрити своју превртљивост, сакрити то што константно покушава да сједи на десет столица. Преиграо си се Абазовићу, провалили су те сви, провалили су те и Црногорци, и Срби, и припадници мањинских народа, јер виде да код тебе нема трунке искрености. Њима се ових дана гади од тога како нападно покушаваш да се обрачунаваш са премијером и купиш заслуге за успјешну акцију 5. септембра, а био си против те акције, против устоличења и све вријеме солирао, како би ДПС преузела власт и контролу над Цетињем и Црном Гором”, истичу из Демокрастке Црне Горе.

Како су казали, Абазовић који је највише од свих добио у Влади, који једини има чланове Владе, обрушава се на других 37 посланика који немају ниједног члана Владе и пријети да ће он неког рушити.

„Обори Владу ако имаш петље. Немаш наравно и само блефираш да би покушао да тргујеш као много пута до сада. Друго, ми више не знамо шта ти мислиш о Тужилаштву, јер после неке успјешне акције одмах их хвалиш, твитујеш и купиш заслуге, а након пар сати нападаш, па све тако у круг…”

УРА: Драго нам је да више не хоблујете паркете

Грађански покрет УРА саопштио је да им је драго да су колеге у Демократама и даље присутне и да су одмрзле своје политичко дјеловање.

„Када је макар то утврђено и када су опране све завјесе у Скупштини Црне Горе, хоблован сав паркет и замијењене керамичке плочице, шта је од круцијалног еманципаторског значаја за европски пут Црне Горе, позивамо их да схвате озбиљност улоге коју имају у актуелним процесима и да коначно покрену избор Тужилачког савјета“, поручили су у Грађанском покрету УРА.

„Пошто немамо времена за дјечје расправе и познати вишедеценијски вокабулар ДПС, позивамо колеге из Демократа да покажу елементарну озбиљност у свом дјеловању и одмрзну важне политичке процесе, попут избора Тужилачког савјета, као што су у суботу вече нагло одмрзли своје политичко дјеловање и кренули у гашење пожара безоловним бензином”, одговорили су у Грађанском покрету УРА.

УРА је поручила Демократама да не јуришају на министра унутрашњих послова и директора Управе полиције, јер је сектор безбједности једини испоручио конкретне резултате и Црну Гору заиста приближио ЕУ.

Демокрте су синоћ оптужиле УРУ да једино њихови посланици нијесу потписали инцијативу СНП-а за опозив Ђукановића, док је из УРЕ одговорено да они иницијативу подржавају.
УРА има четири посланика у црногорском парламенту, али је тас на ваги и контролише безбједоносни сектор.