Прочитај ми чланак

Деманти Двери: Против смо насиља у породици, али и мешања државе у васпитање деце

0

Ми разумемо да „жута штампа” под контролом владајућег режима има обавезу да свакодневно велича власт и води негативне кампање против опозиције. Али не прихватамо да је у том служењу интересима актуелне власти све дозвољено, па и голе таблоидне лажи као јучерашња насловна страна у „Српском телеграфу” на којој се председнику Двери Бошку Обрадовићу приписују речи које никада није изговорио. Где сте у изјави било ког представника Српског покрета Двери икада видели да се ми залажемо за физичко кажњавање деце, а камоли „да је страшно што више не смемо да бијемо децу”? То нисте нигде могли прочитати јер то никада нигде нисмо ни изјавили.

Као политичка организација верујућих и породичних људи апсолутно се противимо сваком насиљу а посебно злостављању у породици и за то починиоци морају да одговарају, што је већ регулисано постојећим законима. Зашто се онда иде на измене Породичног закона? Зашто власт намерава да подстиче нашу децу да пријављују своје родитеље? Зашто се држава меша у унутарпородичне односе? Зашто се као арбитри у породичним односима појављују школе и центри за социјални рад којима деца треба да пријављују своје родитеље за физичко кажњавање и какве су све злоупотребе ту могуће? Шта значи идеја преваспитавања родитеља и шта се крије иза одузимања деце родитељима који користе физичко кажњавање детета? Да ли је физичко кажњавање и насиље исто? Дакле, нико из Двери никада није пропагирао насиље у породици нити физичко кажњавање деце, али јесмо поставили питање и нећемо одустати од тога да критикујемо најављене измене Породичног закона које доносе даље мешање државе у породичну приватност, што је наше демократско право.

Живимо у држави у којој власт и медији форсирају ријалити шоуе у којима се врши непрестано психичко и физичко насиље. Сматрамо да прво то треба променити и деци и родитељима понудити неке друге узоре и праве вредности, као што је вера, традиција, породица, љубав и поштовање, па онда не бисмо имали потребу за овим антипородичним законима из увоза.