• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • ДЕЈАН ЛУЧИЋ СА СЛАВКОМ НИКИЋЕМ, ПЕНЗИОНИСАНИМ ПУКОВНИКОМ МУП-а: Да ли Вучићу прети судбина Ђинђића? (Видео)
Прочитај ми чланак

ДЕЈАН ЛУЧИЋ СА СЛАВКОМ НИКИЋЕМ, ПЕНЗИОНИСАНИМ ПУКОВНИКОМ МУП-а: Да ли Вучићу прети судбина Ђинђића? (Видео)

0

slavko nikic dejan lucic

Интервју Дејана Лучића са Славком Никићем, пуковником МУП-а (април 2015).

Славко Никић рођен је 20.04.1960. године у Приштини где се и школовао. Живи у Београду и отац је двоје деце. Последњи је живи члан екипе која се борила против кријумчарења наркотика на Космету од 1990. па све до 1999. године.

За помоћ пружену преко Дрине, у време рата, признање му одаје лично генерал Ратко Младић.

Први је упознао француског обавештајца Југослава Петрушића-Доминика, у објекту МУП-а Србије.

У више наврата се показао као одличан оперативац. Први је открио групу коју су предводили Душан Спасојевић-Шиптар и Миле Луковић-Кум, 1994. године и још много других. Активни учесник рата на Космету. Хапшен у акцији „Сабља”.

Писањем почиње да се бави тек по изласку из затвора, разочаран у многе који су за Србију дали само потпис на платном списку.

Косово и Метохија је његово друго име и презиме. Црна Гора му је звезда водиља. Србија га је отхранила и на њу гледа као на стару мајку која је тешко болесна, и нада се да це се пронаћи лек. Нада се да це једног дана Србија постати права држава која неће газити оне који су се борили за њену одбрану.

Аутор је књига: Исповест „Можда“, „Забрањено Сећање“, Збирка песама „Јована“, Збирка песама „Мала“, „Жртве“, „Служба“,  „Златна Нит“, „Нулта Крвна Група“.

Две зиме после „Сабље” је провео у бараци без струје и воде, у старој Липовици крај Београда. Као сваки борац и ту кризу је превазишо и преживео, на жалост оних, које сада прозива пишући, а који су се надали другачијем исходу. Не каје се ни за шта у животу и поново би у рат ако затреба за одбрану Црне Горе или Србије. Космет је још увек нерешен проблем, који ће тек доћи на ред. Сигуран је Славко Никић.

Извор: Снага Народа, slavkonikic.com, Србин.инфо, видео: Metanoja Channel