Прочитај ми чланак

Дејан Лазаревић: Вучићевићев транскрипт није истинит

0

Адвокат Вељка Беливука и Марка Миљковића Дејан Лазаревић каже за Данас да је од почетка знао да се разговори са његовим клијентима снимају, а да ће детаљније о транскрипту два наводна разговора које је синоћ на Пинку прочитао власник Информара Драган Вучићевић говорити када се истрага заврши. Он наглашава да транскрипт није истинит, и да треба да служи на част ономе ко га је објавио.

Он додаје да прислушкивање разговора између адвоката и брањеника никада није рађено, нити сме да се ради, јер подлеже кривичној одговорности.

Foto:Screenshot/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY

– Уставом и законима је забрањено да било ко присуствује или слуша разговоре између адвоката и њихових брањеника који се налазе у притворској јединици. Важно је да нагласим да својим брањеницима нисам састављао одбрану, већ их саветовао да говоре само истину – наглашава Лазаревић.

Власник Информера јуче је најавио да ће објавити аудио снимак разговора Лазаревића са Беливуком и Миљковићем, али је синоћ на Пинку рекао да су му адвокати сугерисали да то не чини „како не би угрозио истрагу“. Уместо тога, прочитао је транскрипте наводних разговора адвоката и осумњичених.

Први је наводни разговор Марка Миљковића са адвокатом Лазаревићем:

Миљковић: Треба да пустимо то, да слажемо, да изазовемо реакцију јавности… А за тим, за том причом што ћу циљано да пласирам, за тим „Крик“ плаче, једва ће чекати да све то објаве…

Дејан Лазаревић: Тако треба, баш тако. Да сте били у вези, да је то све систем, држава, да сте радили у договору…

Миљковић: Измислићу да смо се састајали са Вучићем, са њим се састајали редовно… Ко каже да се нисмо састајали…

Потом следи наводни разговор адвоката са Беливуком:

Лазаревић: Све је договорено, рећи ћемо, знаш, да сте се виђали са жвалавим… Редовно…

Беливук: Јесте, брате, јесте, тако ћемо… Рећи ћемо и да смо имали снимљено, али су ми узели рисивер, па су снимци као обрисани, па сад немам снимке, а имао сам их…

Лазаревић: Да, да… А да би се додатно замутило, рећи ћемо да можда ипак негде имамо снимке, да смо неки део и преснимили…

Беливук: Супер, тако ћемо све. И у „Крик“ све, то обавезно…

Крик је јуче објавио исказ Беливука дат у тужилаштву пре две недеље, а сви независни медији који су се бавили овом темом означени су као „браниоци кољача“ и сличним терминима, од стране припадника власти и њихових медија. У исказу тужилаштву, Беливук је између осталог навео да му је председник Србије Александар Вучић, посредно и непосредно, тражио низ услуга које је он потом извршавао.