Прочитај ми чланак

ДЕЈАН БЕРИЋ: За Русију ратни херој, за Вучића и његове „медије“ – ратни злочинац

0

Српски снајпериста Дејан Берић који је био један од руских хероја у сукобима на истоку Украјине, брутално је нападнут од стране београдских медија, а на мети је и државе Србије, званично због закона који забрањује учествовање наших држављана у ратним дејствима мимо наредбе српске војске (за шта је прописана затворска казна до осам година робије), a незванично због чињенице да је Берић критичар актуелног режима у Београду.

Тако је дневном листу „Блиц“ засметало то што је Берић недавно постао новинар, и што је дозволу да у тој функцији посећује институције попут ОЕБС добио је од Министарства спољних послова Русије.

Та информација откривена је након ургирања украјинске делегације која је на састанку Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) упозорила да је у Министарству спољних послова Русије као новинар акредитован српски ратни добровољац из Донбаса Дејан Берић. Украјинска делегација је прошлог месеца на састанку Парламентарне скупштине ОЕБС у Бечу говорила о томе да Берић није „српски новинар“ – премда је у Министарству спољних послова акредитован као дописник портала „Политраша“.

Берић је у Русији проглашен за хероја, добио је и бројна одликовања, али за београдске, режимске медије он је „ратни злочинац који је убијао цивиле у Украјини“!?

– Ради се о добровољцу који је ратовао на страни Русије против наших снага, а сада га је руско министарство акредитовало као новинара. Он је ратни злочинац и убица коме је допуштено да присуствује брифингу руског министарства јер је наводни страни новинар. Циљ свега је пропаганда против Украјине и дискредитација наших оружаних снага – рекао је Игор Лосовски, заменик сталног представника Украјине у ОЕБС у Бечу, у тексту који преноси украјински портал „24тв.уа“. Он је додао да су све чланице организације детаљно упознате са „војним путем“ овог плаћеника из Србије као дела руских окупационих снага у Донбасу, те чињеницом да Русија прикрива ратног злочинца кога у Србији чека затвор – преноси „Блиц“.

Пре ће бити да режимским медијима смета то што је на недавно одржаној конференцији за медије Берић упитао портпарола Кремља Марију Захарову о малигном утицају Тонија Блера на Александра Вучића и режим у Београду, а Захарова му је уз подсмех Блеру дала одговор да ће Русија усмерити напоре на решавање косовског проблема који ће задовољити Србе и Србију.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!