Прочитај ми чланак

ДЕЈАН БЕРИЋ ОБЈАСНИО Путин је градоначелнику Загреба дао виши орден него Вучићу!

0

Српски снајпериста Дејан Берић, који је до недавно био добровољац у армији ДНР-а и слови за хероја у Русији, на свом Фејсбук профилу објаснио је какав ће орден Александар Вучић да добије од Владимира Путина.

-Чисто за оне који не знају, орден Александра Невског је један од нижих ордена Руске Федерације. У СССР-у су га давали официрима за заслуге на бојном пољу. Како год, то је ипак орден, нема неку посебну тежину. Али га је Вучко добио. Веће је вредности орден дружбе, који је Путин предао градоначелнику Загреба – наглашава Дејан Берић.

И он се, као и већина родољуба у Србији, пита чиме је наш Председник заслужио да добије орден…

-Када је, пре отприлике месец дана, у Вучићевим новинама (режимским медијима) и на његовој телевизији објављено да добија орден, мало сам завирио на званичну страницу која је доступна, а где се пар месеци пре доделе ордена објављује указ председника. Вучићевог имена тамо није било – изненађен је Берић.

Српски снајпериста даље констатује:

– Бог га свети зна како је искукао тај орден? То је орден нижега ранга,  три или четири степена нижи од ордена који се дају државницима од срца. Да би било јасније, то је орден за личну употребу.

Дејан Берић пише и да орден није награда од Путина, већ обавеза, озбиљна обавеза…

-А сада долазимо до најважнијег. Орден нема неку тежину, али зато обавезује! Путин долази са гомилом предлога економске сарадње, то је она права награда за Србију. Е, ту нашем напредном Вучку почињу проблеми… Наш Вучић има образ ко опанак од слонове коже и велику гузицу којом се труди да седи на две, може се слободно рећи и три столице. Руси су променили своју спољну политику од оне из деведесетих година. Држаће му столицу до тог тренутка, до када буду веровали да ће се понашати као председник братске државе. Када му Руси измакну столицу, сешће са својим дебелим дупетом тако жестоко да ће му сви дупеувлакачи пинк боје излетети засрани из задњице. Тако да тај орден није награда, него обавеза, озбиљна обавеза. Колико реално Вучка цени Путин показује то што му је, како сам већ рекао, дао орден веома ниског ранга.