Прочитај ми чланак

Дебеоградизација Србије: Не може сва Србија да буде Београд! (ВИДЕО)

0

Члан Председништва Покрета Метла 2020 Милош Јовановић изјавио је у Ужицу да је потребно дати више средстава и надлежности за локалне самоуправе кроз мере децентрализације и делокализације.

“Не може сва Србија да буде Београд, не може Београд да буде сва Србија, она мора да продише јер је сувише централизована држава”, истакао је Јовановић.

Он је казао да би поједине институције требало изместити из Београда у унутрашњост Србије.

“Да оживимо Србију, дакле више средстава, више надлежности за локалне самоуправе, за градове. Да коначно могу да уређују свој живот”, закључио је Милош Јовановић.

Дебеоградизација Србије

Члан председништва Покрета Метла 2020 Иван Матовић изјавио је да ће тај покрет спровести „дебеоградизацију“ и извршити равномеран развој свих региона.

Матовић је рекао да млади људи у Србији након завршеног факултета не желе да се врате у своје градове због недостатка посла и немогућности да заснују породицу и пристојно живе.

“У унутрашњост Србије, у мања места више се нико не враћа, јер немају услове да пронађу посао. Покрет Метла ће зато спровести дебеоградизацију, извршити равномеран развој свих региона, градова и села”, истакао је он.

Матовић је закључио да ће се младима тако омогућити да оснују породице и да се запосле у местима у којима су рођени.