Прочитај ми чланак

ДАНИЛО ВУЧИЋ – Јањичар и ћутање тате Александра!

0

Да ли је могуће у било којој земљи у Европи да се син председника неке државе други свакодневно са осуђиваним криминалцима?

Данило Вучић, син председника Србије Александра Вучића, поново је био у друштву хулигана и чланова екипе убијеног криминалца Александра Станковића званог Сале Мутави, о чему сведочи фотографија која је синоћ објављена на друштвеним мрежама. Са члановима ове криминалне групе председников син усликан је и 2018. на светском првенству у фудбалу у Русији, а тада је Александар Вучић казао да се он у овом друштву нашао случајно.

Danilo Vučić (peti sleva) (foto: Tviter)

На фотографији која се јуче појавила у јавности Данило Вучић седи за столом са још 12 особа међу којима су Александар Видојевић звани Аца Рошави и Немања Срећковић, чланови насилне хулиганско криминалне скупине „Јањичари“.

За столом су, како се види на фотографији, седели и Звездан Терзић, генерални директор „Црвене звезде“, Игор Додик, син члана председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, и Вук Радивојевић, директор у спортском клубу „Игокеа“. Фотографија је настала јуче у Бањалуци где је прослављан Дан Републике Српске.

Видојевић и Срећковић су чланови екипе коју је некада предводио чувени убијени криминалац Александар Станковић – Партизанове навијачке групе „Јањичари“ познате по насиљу и криминалу. Ова група обезбеђује београдске ноћне клубове и сплавове, продаје дрогу, а учествује у тучама, пуцњавама и чак убиствима.

Видојевићу, који седи два места од председниковог сина, тренутно се суди због демолирања клуба „Комитет“ у Бетон хали, а против њега вођени су поступци и за разбојништво и недозвољено ношење оружја. У мају 2018, постао је власник фирме која се бави пословима приватног обезбеђења, а преузео ју је од девојке убијеног Станковића.

Новинари КРИК-а срели су данас Видојевића у суду, где је дошао као оптужени у случају растурања београдског клуба „Комитет“, и питали га о томе у каквим односима је са председниковим сином, али је он одбио да одговори.

Са десне стране Данила Вучића, четири места даље седи Немања Срећковић. Он је био члан скупштине фудбалског клуба Партизан 2016. На његовим фотографијама које су раније објављиване види се да на левој мишици има тетоважу убијеног бившег шефа Станковића.

Пре годину и по дана председников син нашао се у истом друштву – са Видојевићем, Срећковићем и Борисом Карапанџићем, још једним чланом Станковићеве екипе, раније осуђиваним за трговину дрогом, држање оружја и разбијање кафића „Холивуд“ у власништву бившег вође навијача Партизана Александра Вавића. Они су усликани док навијају на светском првенству у фудбалу у Русији.

Данило Вучић (пети са леве стране), Александар Видојевић (трећи слева), Немања Срећковић (први слева)
Објављивање вести о сусрету његовог сина са криминалцима, Александар Вучић окарактерисао је тада као напад на њега и његову породицу.

„Да му ја сад објашњавам што су га напали што је ишао да навија за Србију и што је викао: ’Ја те волим Србијо!’ и што каже: ’На три места од њега је био неки који му се не свиђа навијач Партизана’. Узгред мој син није навијач Партизана“, рекао је тада Вучић.

„Јањичари“

Александар Станковић звани Сале Мутави, подсетимо, некадашњи вођа навијачке групе „Јањичари“, осуђен је 2013. као предводник групе која је продавала дрогу, међутим, никада није отишао у затвор. Суд му је чак 12 пута одложио служење затворске казне пошто је доносио лекарска уверења да је наводно лошег здравља, како је КРИК раније открио.

У исто време он се редовно појављивао на утакмицама где је предводио групу хулигана и учествовао у тучама.

Након његовог убиства 2016. управљање групом је преузео његов најближи сарадник Вељко Беливук коме се такође судило због тешких кривичних дела, међу којима је и помагање при убиству Властимира Милошевића, за шта је ослобођен. Више о Беливуку прочитајте у овде.

„Јањичари“ имају везе у полицији и владајућој партији.

Осим што се његов син дружи са њима, чланови ове групе обезбеђивали су и инаугурацију председника Вучића, када су насилно избацили новинаре са овог догађаја. Пуцање су вежбали у војној стрељани у друштву генералног секретара Владе Србије Новака Недића, према тврдњи Војног синдиката Србије.

Више фотографија објављених у јавности показују и да се друже са припадником Жандармерије Ненадом Вучковићем Вучком, који је раније био близак бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић.