Прочитај ми чланак

Данас нови протест опозиције због избора: Окупљање испред Уставног суда

0

Нови протест опозиционе коалиције "Србија против насиља" због, како наводе, крађе гласова на децембарским изборима у Србији, биће одржан данас у 18 часова испред Уставног суда у Београду у Булевару краља Александра 15.

„Захтев Уставном суду за одлучивање о изборном спору којим се тражи поништавање републичких избора поднеће наш тим правника раније тог дана, а судије Уставног суда позивамо да раде у интересу државе и народа, а не у интересу режима Александра Вучића“, наведено је.

Од Уставног суда ће се упутити ка згради Радио-Телевизији Србије од које захтевају да, као јавни сервис који плаћају сви грађани, извештава о „доказаној изборној крађи и прекрајању народне воље“.

Копредседница Зелено-левог фронта Биљана Ђорђевић изјавила је да ће коалиција „Србија против насиља“, уз захтев Уставном суду за поништавање парламентарних избора, предати и захтев за поништавање покрајинских избора.

Председник Народног покрета Србије, који је део „Србије против насиља“, Мирослав Алексић је рекао да та коалиција тражи поништавање и републичких и београдских избора и организовање нових.

„Нашу борбу настављамо на улици, у институцијама и на међународном плану и нема одустајања“, казао је Алексић.