Прочитај ми чланак

Дамњану Кнежевићу забранили улазак у БиХ! Тврде да је повезан са руским „Вагнером“

0

Улазак у БиХ је забрањен Дамњану Кнежевићу, вођи "Народних патрола" у Србији, као и члановима тог удружења Зорану Лекићу и Александру Лисову, али и припадницима групе "Вагнер" Александру Миловановићу и Зорану Павићу из Ваљева, као и Драгану Мирковићу из Шапца, пишу медији у Бих.

Сигурносне службе БиХ (ОСА и Служба за послове са странцима БиХ) забраниле су улазак у Босну и Херцеговину шесторици држављана Србије за које тврде да су повезани са руским „Вагнером“.

Како пише портал istraga.ba, који је први објавио ову вест, Срби су проглашени „особама опасним по националну сигурност и од почетка ове године забрањен им је улазак у Босну и Херцеговину“.

Дамњан Кнежевић је за Србин.инфо коментарисао забрану уласка у БиХ.

Портал istraga.ba наводи и да се Миловановић, Павић и Мирковић тренутно налазе у Украјини где се боре на страни руских снага.

Дамњан Кнежевић, Зоран Лекић и Александар Лисов били су веома активни на северу Косова, а недавно су посетили Вагнер центар у Русији, пишу медији у БиХ.

“Мени је част што сам овде”, говори Кнежевић на видео снимку који је објављен 29. новембра на Србин.инфо, поводом његове посете Вагнер центру, наводе медији у БиХ уз видео.