Прочитај ми чланак

Дамњан Кнежевић за СРБИН ИНФО после саслушања: Настављамо патроле! (ВИДЕО)

0

После медијског линча од стране режимских новина и портала, Дамњан Кнежевић, вођа иницијативе "Нема предаје Косова и Метохије", данас је саслушан у станици полиције у Булевару Деспота Стефана.

Младић, који је организовао народне патроле са циљем да емигранте упозна са законима Републике Србије, на чијој територији бораве (најчешће без икаквих докумената), очигледно је засметао режиму, али и делу опозиције и прозападних медија.

Одлука полиције да позове Кнежевића на разговор поводом истраге о кривичном делу распиривања националне, расне и верске мржње многе је шокирала, нарочито ако се погледају снимци из патроле, где се ни у једном моменту не види претња, мржња или слично. Чак, српски младићи са емигрантима лепо разговарају, рукују се, па се чини да нема основа ни за какве оптужбе.

Редакција „Србин инфо“ је данас испратила Кнежевића у станицу полиције, а после саслушања његов адвокат Марко Пушица је изјавио следеће:

 – Кнежевић је добио позив као грађанин, не као осумњичени ни за једно кривично дело. Ми верујемо да ту нема кривичног дела и да тужилаштво неће подлећи политичким притисцима .

Кнежевић је за наш портал изјавио да су младићи из народне патроле на правом путу ако су успели да уједине Александра Вучића, Ненада Чанка и Сергеја Трифуновића.

– Сви они раде за исто царство. Наставићемо са нашом кампањом и патролама, да би се наши грађани осећали безбедније. Сви државни апарати су заказали, медији нису извештавали о томе шта се дешава са мигрантима на нашим улицама, а сада када смо ми изашли на улицу да замолимо мигранте да поштују законе Србије, води хајка на нас – поручио је Кнежевић.

Дамњану су испред станице полиције подршку пружили и посланик Срђан Ного, као и др Јована Стојковић, лидер покрета „Живим за Србију“.

– Свако ко се бори за поштовање Устава заврши макар у полицији, а онда иде фарса са тужилаштвом. На овом примеру можемо да видимо ко су газде у овој земљи. То су разне НВО и људи који раде против интереса Србије. Група грађана на миран начин је разговарала са емигрантима и на то имају право по Уставу. Кнежевић и момци нису учинили ништа против закона.

Председник Србије нас је назвао фашистима. То је срамотан однос према свом народу. Странци су ти који контролишу Вучића, који ради шта му каже Соња Лихт и Сорош. Такође, срамотан је однос и медија као што су Н1 и Данас по овом питању – рекла је др Јована Стојковић.

Срђан Ного је истакао да на територији општине Савски венац ноћу не смеју на улицу да излазе жене и деца због страха од миграната.

– Све је више кривичних дела широм Србије у којима учествују емигранти, а то и не чуди јер их је све више у нашој земљи. Ако су могли грађани Словеније и Мађарске да се самоорганизују, онда и грађани Србије имају то право. Народне патроле су добре да бисмо заштитили и имовину и безбедност грађана, али и безбедност емиграната.

За месец дана ћемо сви морати у народне патроле када овде буде било много више емиграната него сада.

А политичарима као што су Александар Вучић, Сергеј Трифуновић и Ненад Чанак, порулује да приме емигранте у своје виле и станове, па онда нека нам причају да смо фашисти – нагласио је између осталог Срђан Ного.

Шта су још изјавили саговорници „Србин инфо“ испред седишта полиције, погледајте у ВИДЕО прилогу.