Прочитај ми чланак

Дамњан Кнежевић о великом свенародном скупу: Подржимо браћу у Црној Гори

0

Вече уочи избора у Црној Гори, у суботу 29 авгсту, у 20:00 часова, родољуби организују скуп испред Саборне цркве у Београду и шетњу до Храма Светог Саве, као подршку народу који се бори против Миловог режима.

Србија је исто окупирана као Црна Гора. Позитивно за Подгорицу је што постоји за народ прихватљва политичка опозиција Миловом режиму и сада могу да га свргну са власти. Надам се да ће народ у Црној Гори смоћи снаге за то, иако знамо да ће избори бити и крадени, али ће због притиска народа и уједињене опозицијеи контрола бити много већа. Време је да се сви ослободимо страха. На ноћ изборне ћутње организујемо шетњу као подршку народу у Црној Гори. Важно је да се окупимо испред Саборне цркве у суботу у 20 часова и пренесемо поруку. Народ у Црној Гори мора да добије подршку из Београда. И Мило мора да види какво је расположење у Београду, да би знао ако не дај Боже крене у неко крвопролиће и провокације. Знамо на шта је све спреман. Хапсио је прошли пут људе и режирао државни удар, тада је сачувао власт. Нисам сигуран како ће држава Србија да реагује ако он изазове крвопролиће, али десетине хиљада Срба окупљених за подршку народу у Црној Гори ће бити и притисак на нашу власт да реагује ако затреба“, каже Дамњан Кнежевић, један од организатора скупа.

Он је објаснио куда ће се кретати шетња и зашто мора да се заобиђе амбасада ЦГ.

„Иде се улицама Кнеза Симе Марковића, Поп Лукином, Зеленим венцем, Призренском, Краља Милана и преко Славије до храма Светог Саве. Имали смо идеју да одржимо говори испред црногорске амбасаде, али смо замољени од опозиције у Црној Гори да то не радимо јер су имали информације да ће Мило преко својих људи покушати да ту изазове неки ексцес уочи избора. Молим све учеснике шетње да не дирају амбасаду, да не пале званичну заставу ЦГ, шта год ко мислио о тој застави. То ће само штетити Миловој опозицији. Нећемо зато ни проћи поред амбасаде, а ми из Народних патрола ћемо обезбеђивати скуп. Важно је да шетња протекне у миру јер не знамо шта ће сутрадан да буде у Црној Гори. Јунаштво без чојства не иде, зато је важно да будемо одговорни, понашамо се људски и достојанствено. Учествовали смо и пре неки дан на ауто литији ка Црној Гори, померена је траса за неколико километара јер је у једном делу било много полиције и спремили су као неку свадбу са црногорским барјацима, да би дошло до провокација и инцидената са учесницима литије који су носили тробојке“, открива Кнежевић ексклузивно за Србин.инфо.

Кнежевић открива да овога пута САД неће да подржи Мила по сваку цену, да би остао на власти.

„Мило је добио јасну поруку из Америке да се НАТО неће мешати ако не дај Боже буде неко крвопролиће на улицама ЦГ. Јасно да тај војни савез полако излази из те приче и да неће чувати Милов режим, очигледно је он завршио причу за њих“, закључује Дамњан.

Дејан Петар Златановић и портал Србин.инфо ће учествовати у шетњи за подршку народу у Црној Гори која почиње од 20 часова испред Саборне цркве у Београду, извештаваћемо са лица места из минута у минут, а детаљно ћемо извештавати и и о ситуацији у Црној Гори на дан избора.