Прочитај ми чланак

Дачићев конзул подводио малолетнице на бунга-бунга журкама

0

Марчело Лала (46), који је у новембру 2019. године, док је Ивица Дачић био министар спољних послова, постављен за почасног конзула Србије у италијанској регији Кампања, био је у средишту скандала због подвођења девојака на чувеним бунга-бунга забавама које су организоване за политичаре. Италијанска штампа је сумњала да је модна агенција "Дајмонд фешн модел" чији је Лала сувласник, за "луде секс-журке" изнајмљивала девојке које нису носиле доњи веш, неке од њих чак и малолетне, и то за 60 евра, писали су режимски медији те године.

– Афера у чијем је средишту био Лала избила је у фебруару 2012, после чувене забаве на којој је било много локалних политичара и моћника, а наводно је повод за њу био промоција једне ТВ емисије. Међутим, после журке, у италијанским медијима испливали су детаљи са забаве – да су девојке које су забављале госте биле оскудно одевене, на високим штиклама и да нису носиле веш, па су је назвали „еротском журком без гаћа“. Званице су, како су навели, забављале изузетно младе девојке, а штампа је управо Лали замерила што је малолетнице довео да забављају политичаре и старије богаташе – рекао је тада добро обавештен извор за београдске медије.

Лала се тада, како каже италијанска штампа, огласио у медијима. Признао је да је његова агенција довела девојке, од којих су неке бле малолетне, али је тврдио да њихов задатак није био да сексуално задовољавају госте, већ да буду лепе и да се промовишу. Признао је и да их је лично платио 60 евра, наводе режимски медији.

Дачић се тада правдао да није знао ништа о томе, већ да је Лалу предложила отправница послова амбасаде у Риму Татјана Гарчевић.

Бунга-бунга журке су опет доспеле у јавност након јучерашње конференције за медије потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић која је пустила сведочење бившег запосленог у хотелу Драгана Марковића Палме, коалиционог партнера Ивице Дачића, у ком сведок тврди да је Марковић у том хотелу подводио малолетнице.

– Радио сам у хотелу у Кончареву, који је Марковићев. У том хотелу након разних журки, певале су наше „звезде“, путем Луx таксија долазиле су девојчице од 15, 16, 17 година, што су девојчице за њега и људе који су његови коалициони и пословни партнери. Знало се да после таквих журки девојчице иду са њим или њима. Углавном је то након напијања девојчица. Причали су им да им неће бити ништа и да ће им бити океј, али ништа ту није океј, јер су те девојчице доживеле трауме. Верујем да је један човек који је говорио о педофилији мислио на њега – гласило је сведочење једног од грађана Јагодине.

Такође, премијерка Ана Брнабић дала је изјаву за медије док је била министарка да ју је Палма позивао на бунга-бунга журке.