Прочитај ми чланак

Дачић у паници: Кренуо бојкот – из СПС бастиона Бошко и Двери почели рушење Вучића

0

У недељу, 31. маја, су Двери, након седнице Главног одбора, у центру Пожаревца започеле кампању бојкота.

Заједно са члановима градске организације Пожаревца, председник Двери Бошко Обрадовић и чланови Главног одбора су разговарали са грађанима и поделили најновији број опозиционих новина на шта су грађани реаговали са великим интересовањем.

Кампању бојкота Двери ће наставити у наредним данима у свим градовима и општинама у Србији.

Главни одбор (ГО) Српског покрета Двери потврдио је одлуку о бојкоту избора 21. јуна и на предлог лидера Бошка Обрадовића усвојио Проглас о друштвеном помирењу, дијалогу и договору за превазилажење актуелне уставно-политичке кризе.

У прогласу који је ГО Двери усвојио на седници у Пожаревцу, на дијалог за превазилажење друштвено политичке кризе позивају се опозиција, власт, јавне личности, неполитичке националне институције попут Српске академије науке и уметности и СПЦ.

„Једино дијалогом можемо зауставити нагомилане градјанске тензије и сукобе и доћи до друштвеног договора“, наводи се у саопштењу Двери.

ГО подржао је и пет захтева из штрајка гладју народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића: очување Косова и Метохије у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судства, заштита Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, слобода медија и слободни и поштени избори“.

Додаје се и да је наведени штрајк гладју „оголио степен угрожености демократије и слободе медија у Србији“, а да је ћутање Уставног и Управног суда „доказ да смо ушли у још већу уставно-правну кризу“, за коју је најбоље решење поништавање и одлагање избора.

На седници су за чланове Председништва Двери изабране председница градске организације Двери у Београду Радмила Васић, и координатор Женске снаге Двери Драгана Милићевић из Пећинаца.

Изабрана су и четири нова члана Главног одбора Двери из Неготина, Јагодине, Свилајнца и Пожаревца.