Прочитај ми чланак

Дачић: Због примене споразума спремни смо и на референдум

0

ivica-dacic-premijer

(Танјуг)

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је вечерас у Нишу да постоји спремност да се одлука о прихватању бриселског споразума провери на референдуму, али да би у том случају сви имали обавезу да спроводе резултат тог изјашњавања.

„Ако неко жели референдум, а да након тога опет не спроводи одлуке тог референдума, то неће моћи“, рекао је Дачић новинарима коментаришући данашњи разговор са Србима са севера Косова.

Премијер је рекао да је то био коректан разговор и да мисли да су многе ствари на том састанку разјашњене, као и да ће разговори бити настављени у уторак.

„Имамо ми ту још доста питања, доста других тема као што је питање имовине на пример и ово садашње решење је само једно привремено, а не и коначно решење“, рекао је Дачић коментаришући споразум из Брисела.

Не можемо доћи до успешног, коначног решења без помоћи наших највећих пријатеља из Русије, рекао је Дачић који се у Нишу састао са министром Руске Федерације за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода Владимиром Пучковим.

Дачић је рекао да је одлука о прихватању бриселског споразума била веома важна због целе Србије, а не само због севера Косова.

Он је напоменуо да уопште није проблем да неко има различито мишљење, али да једино што је неприхватљиво за њега, првог потпредседника Александра Вучића као и Владу Србије разговор о томе да ли неко мање или више воли Србију и српске националне интересе.