Прочитај ми чланак

Дачић поново са Иванком Трамп

0

Министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је свечаном отварању Доха форуму у Катару, који се одржава не тему „Глобално управљање у мултиполарном свету“, саопштено је данас из тог Министарства.

Дачић се сусрео и са великим бројем министара спољних послова, са којима је разменио мишљења о актуелним светским темама, а у разговорима је истакнута важност редовних сусрета и јачања дијалога међу светским лидерима на форумима попут тог.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Он је имао прилику и да поново разговара и са саветницом председника САД Иванком Трамп, са којом се у септембру сурео у Њујорку.

Дачић је имао одвојене билатералне састанке са премијером Државе Катар Абулахом бин Насером бин Калифом Ал Танијем и потпредседником Савета министара и министром иностраних послова Државе Катар, шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом Ал Танијијем.

Како је вечерас саопштило Министарство спољних послова Србије, у оба разговора истакнуто је да су билатерални односи Србије и Катара добри и да се крећу узлазном путањом, као и да се ове године навршава тридесет година од успостављања дипломатских односа две државе што је и обележено на симболичан начин.

Саговорници су се сложили да је потребно уложити додатне напоре како би се дао подстрек унапређењу сарадње на економском плану где постоје велики неискоришћени потенцијали.

Размењена су мишљења и о најважнијим регионалним и светским питањима уз велики степен разумевања за изазове у савременим међународним односима са којима се велики број држава суочава, а Дачић је позвао своје саговорнике да посете Србију.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!