Прочитај ми чланак

Дачић: Читаку је држављанин Србије, није тражила отпуст из нашег држављанства

0

Шеф дипломатије разоткрио читав низ смицалица којима Приштина покушава да створи лажну слику

ШЕФ дипломатије Ивица Дачић вечерас је пред Саветом безбедности УН разоткрио читав низ смицалица којима Приштина у последње време, али и претходних деценија, покушава да створи лажну слику о понашању Београда. У једном тренутку успео је да „матира“ представницу Приштине Вљору Читаку, показавши један важан документ.

– Као показатељ тешког обољења епидемија лажи присутног на КиМ, може да посведочи и велика лаж коју је госпођа Вљора Читаку износила на седницама овог тела да Албанци у Србији нису имали право на употребу албанског језика и писма. Као потврду тој лажи, показаћу вам како је изгледао документ који су издавале српске власти 1990. године, када је Вљора Читаку имала 10 година. Показаћу вам извод из матичне књиге рођених који је издат на Косову. Чак су и Србима на КиМ издавана двојезична документа и то прво на албанском, па онда на српском језику. Уосталом, кад смо већ код тих докумената, Вљора Читаку је и даље држављанин Републике Србије и уписана је у матичну књигу рођених за подручје Приштина под бројем 6194 за 1980. годину! – саопштио је Дачић на седници СБ УН.

Српски министар је потом указао да Читаку никада није тражила отпуст из нашег држављанства:

– Можда ће она сада рећи да је то за њу небитно, али пошто је ту представник Немачке, нека објасни то њему, пошто Немачка тражи од сваког Албанца са Косова потврду о отпусту из држављанства Србије.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!