Прочитај ми чланак

Дачић 10. априла у Москви са Путином и Медведевим

0

dacic pl

(Танјуг)
МОСКВА – Председник Владе Србије Ивица Дачић разговараће 10. априла у Москви са руским председником Владимиром Путином и премијером Дмитријем Медведевом, најављено је данас у главном граду Русије.

Прес служба руске владе саопштила је да премијер Србије и министар унутрашњих послова долази у посету Русији на позив руског премијера, од 9. до 11. априла, пренео је Итар-Тасс.

„Медведев и Дачић размотриће кључна питања билатералне сарадње у трговинско-економској, енергетској, инвестиционој, хуманитарној, културној и другим областима“, наводи се у саопштењу и додаје да ће по завршетку разговора „бити потписано неколико споразума и докумената између влада, министарстава или служби“.

Путинов помоћник Јуриј Ушаков саопштио је да ће Дачића 10. априла примити и руски председник.

Представник Кремља је указао да је посета „усаглашена почетком фебруара“ и стога није директно везана за резултате разговора о питању Косова у Бриселу.

Ушаков је, како преноси РИА Новости, рекао да је „у одређеној мери са преговорима био повезан телефонски разговор председника Србије Томислава Николића и Путина од 2. априла“.