Прочитај ми чланак

Да Вучић оде – Дверани по Србији „дизали“ народ на ноге

0

Изјаве народних посланика Српског покрета Двери, Бошка Обрадовића, Марије Јањушевић и Драгана Весовића са јучерашњих опозиционих протеста у Крагујевцу, Новом Саду и Чачку.

 У градовима широм Србије јуче је обележено шест месеци од почетка протеста 1 од 5 милиона у Београду, а говорници су били и народни посланици Двери.

Крагујевац

Бошко Обрадовић, који је говорио на протесту у Крагујевцу рекао је да ових шест месеци истрајне борбе показују да грађани и опозиција могу много тога да промене када се удруже.

„Успели смо много за шест месеци. Показали смо храброст и истрајност и успећемо ако међу нама истраје јединство. Данас смо овде под слоганом нормално јер једино што тражимо шест месеци јесте нормалност. Тражимо нормалне медије, нормалне изборе, нормалан парламент, нормалан живот.“ – рекао је лидер Двери.

Он је истакао да су ови протести дали резултате и да су сменили Јутку, Симоновића, Бабића и Дијану Хркаловић.

„И натерали су власт да бар говори о одређеним темама. Ови протести натерали су и међународну заједицу да види ситуацију у Србији и да имамо извештаје Фридом хауса и Европске комисије који потврђују да су у праву.“

Обрадовић је истакао да ако избори не буду фер и поштени на њима неће учествовати и рекао да је опозиција прихватила документе Стручног тима и да су ти документи „платформа за разговоре“.

Нови Сад

Марија Јањушевић обратила се Новосађанима и истакла да је грађанима угрожено елементарно право на пристојан живот и рад, на објективно извештавање, на независно судство и да то сад види и цео свет.

„Док то не решимо, немамо право да инсистирамо на другим темама, на међусобним разликама и идеологијама. Зато позивам све још једном да будемо одговорни према грађанима и својим породицама, доследни и напослетку опрезни – јер спрега политике и криминала на власти се неће предати лако, без подмукле борбе и губитничког ропца, а рањена звер је најопаснија.“ – рекла је она.

Чачак

Драган Весовић обратио се Чачанима речима да смо са увођењем вишепартизма мислили да смо се ослободили једноумља.

„Двадесетдевет година након тога уместо демократије имамо аутократију.“- рекао је Весовић.

Он је на крају закључио да то да ли ће „наши синови и кћери наставити да одлазе у колонама зависи од нас самих“ и да је потребно вршити притисак на власт јер то даје резултате.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!