Прочитај ми чланак

„Да није Беливука, пензионери не би видели белог динара“

0

Иду избори, а са њима и предизборна обећања, али нешто је другачије овог пута. Сваки нови потез све очајнијег режима говори колико мало адута имају за победу, а последњи међу њима је обећање председника да ће пензионери добити 20.000 динара, погађате, тачно пред изборе.

Председник Александар Вучић је синоћ на РТС-у, на који се сам позвао као гост Дневника, обећао пензионерима да ће им пред изборе, наравно исте не помињући, у фебруару, најкасније у марту, поклонити 20.000 динара.

 

И заиста у СНС информатору за јул ове године поред срећних и насмејаних пензионерки и Вучића најављује се управо „поклон“. У напредњачком гласилу је ова економска помоћ описана као „дар за најстарије суграђане који су увек били уз своју државу“.

Поред „дара“ од 20 хиљада динара, помиње се и сто евра које ће пензионери добити у оквиру помоћи услед пандемије коронавируса. Када се све то прерачуна, рекло би се, и више него довољно да се на бирачком листићу заокружи човек који је ово омогућио.

Оно што је, међутим, једна од можда најспорнијих ставки јесте – одакле СНС-у новац да га било коме поклања? Чији је тај новац, ако није новац свих грађана Србије?

Намера ове прерасподеле буџетских средстава у виду „поклона“ јасан је, јер да је власт желела да пензионерима улепша живот са новцем, до сада би то, пошто смо економски тигар, већ урадила.

Питање је и да ли би најстарији суграђани добили оволики износ да владајућем режиму не гори под ногама у јеку афере умешаности у рад криминалног клана Вељка Беливука.Толико питања, а одговоре од председника нећемо добити, јер он одговара само кад се сам позове и када може само да обећава и улепшава.