Прочитај ми чланак

Да ли власт припрема акције сече каблова у власништву СББ?

0

СББ је саопштио да до Унитед Групе, у оквиру које послује ова компанија, свакодневно стижу информације да се спрема акција нелегалне сече оптичких и коаксијалних каблова који припадају мрежи СББ.

„После злонамерног позива градског чиновника Горана Весића да грађани треба да се окрену против СББ-а износећи неистине о нелегалним кабловима, постављамо питање институцијама у Србији да ли се први пут у историји припрема уништавање имовине страном власнику од државе“, наводи се у саопштењу СББ-а.

Компанија наводи да су јавности већ предочили да поседују све легалне уговоре које им деценијама омогућавају да послују у Србији.

„И поред тога што смо јавности предочили да поседујемо све легалне уговоре који нам деценијама омогућавају законски рад у Србији, државни функционери попут Весића, који су јавно обећали да ће нас тужити и које смо у томе подржали са уверењем да ћемо на суду бити у прилици да докажемо да је правда на нашој страни, донели су изгледа одлуку да пониште свако право у држави Србији. Нису нас још тужили, али зато кад год су у прилици износе неистине да наносимо штету грађанима, подстичући своје присталице на мржњу према компанији“, наводи СББ.

Према информацијама које поседују, кажу, припрема се група лажних „добровољаца“ који ће уз јавно и тајно хушкање власти, отпочети сечу каблова СББ-а по зградама.

„Упозоравамо надлежне институције у Србији, да уколико се на било који кабл у васништву компаније СББ примени сила и онемогуће корисници да прате програм, да ћемо уколико полиција не реагује, поред тужби, морати и да отпочнемо процес одбране наше имовине и права на слободан рад“, саопштио је СББ.

Компанија СББ, додају, редовно плаћа струју „ЈП ЕПС – Снабдевање“ за све потрошаче у оквиру СББ-а, као што су управне зграде, хабови, дата центри, пословнице и сл.

„Поседујемо уговоре и документацију која доказује да око милион евра годишње плаћамо струју ЕПС-у за ове потребе. Наша опрема која се налази у стамбеним јединицама служи искључиво за испоруку квалитетног сигнала, односно услуга телевизије, интернета и фиксне телефоније тим истим стамбеним јединицама. Важно је истаћи да наши појачивачи сигнала имају мању потрошњу струје од најслабије сијалице“, наглашава се у саопштењу.

На идентичан начин, додају, електричну енергију користе и остали телекомуникациони и кабловски оператори, било приватна, било акционарска друштва, о чему такође могу да јавности понудр низ доказа.

„Иако у власти добро знају да СББ као кабловски оператор има праксу пословања као и сви остали кабловски и телекомуникациони оператори у Србији, настављају да прогоне само компанију СББ неистинитим оптужбама, стварајући на тај начин у јавности лажну слику, чиме се СББ ставља у неједнак положај и нарушава нам се углед“, кажу из СББ-а.

Уколико после медијских напада и хајке против наше компаније државни органи заиста припремају и акције уништења имовине једног од највећих инвеститора у Србији и Југоисточној Европи, биће то најжешћи незаконит напад на неку компанију који неће проћи без алармирања целокупне домаће и светске јавности, рекли су.

„Апелујемо на све наше кориснике ако примете да је оштећена имовина СББ и да због тога не могу да прате програм да нас одмах обавесте“, додаје се у саопштењу.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!