Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ТО СЕРГЕЈ И ДАЉЕ ВАГА: Бојкот – да или не? Након 19. септембра одговор?

0

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је у Утиску недеље да ће тај покрет прогласити бојкот избора уколико не дође до потписивања обавезујућег споразума о изборним условима са актуелном влашћу до 19. септембра.

„Нисам човек који одустаје пре борбе. У једном тренутку бојкот може постати циљ, а не средство – прогласићемо га када исцрпимо сва средства“, казао је Трифуновић у Утиску недеље на телевизији Нова С, а на Твитеру је исправио првобитну изјаву о томе када ће прогласити бојкот и појаснио:

Као проблем са бојкотом Трифуновић је навео то што није било разговора унутар опозиције шта ће се радити након проглашења бојкота.

Говорећи о дијалогу на округлом столу на Факултету политичких наука у Београду, Трифуновић је казао да о питању као што је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) није требало говорити са представницима Српске напредне странке већ са надлежним министром за информисање.

Антонијевић: Није било притисака из земље и иностранства за округле столове

Он је истакао да ће покушати да „дозове“ надлежне да раде свој посао.

Извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић изјавио је да није било притисака, из земље или иностранства, да та организација са Факултетом политичких наука у Београду организује округле столове о изборним условима.

У емисији Утисак недеље на телевизији Нова С Антонијевић је истакао да се нужност за организовањем тих округлих столова види и у извештају Европске комисије где се у два наврата помиње хитно успостављање дијалога.

Говорећи о бојкоту избора у који је ступио део опозиције, председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је у Утиску недеље да бојкот не значи пасиван приступ проблемима већ активан, „ми ћемо ићи у борбу са својим колегама из опозиције“.

Лутовац је казао да је на прва три округла стола власти и опозиције предложио да се ради по тексту независних стручњака како створити боље изборне услове.

„Пало ми је на памет да ће усвојити предлоге. Ако су спремни да ураде било шта онда су спремни да ураде то што сам предложио – јер то нису спорни предлози“, казао је он.

Лутовац је казао да ДС неће учествовати на наредном округлом столу који је заказан за 18. септембар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!