Прочитај ми чланак

Да ли је реч о истој особи: Власт покушава да окрене Албанце против Срба…

0

Током дана, на домаћим порталима и друштвеним мрежама појавила се вијест и слике групе младића која је, наводно револтирана поступцима власти које нападају народ због цртања тробојке, прекречила данас албанског двоглавог орла који је недавно исцртан у Тузима.

Читалац ИН4С, Никола Илић, истакао је да би позадина „кречења“ албанских симбола могла бити сасвим другачија, и скренуо је пажњу читаоцима да добро проуче слике које нам је послао, као и да се и запитају коме овакви поступци иду на руку. Србима сигурно не.


„Упоредите слике. Да ли је особа која је данас прекречила aлбанску заставу прије неки дан уринирала по народној црногорској застави? Да ли се ради о истој особи?

Систем је остао без својих плаћеника. Нови пројекат је да окрену албански народ против никад уједињенијег српског народа у Црној Гори. То је вјероватно једини излаз за погубљену власт.

Младићи који су цртали тробојке нису истицали симболе других држава већ заштићени симбол Републике Црне Горе. Исти ти момци нису скрнавили било чије друге симболе.

Једина борба овдје се води за очување Православља. Поново, као никад уједињени Црногорци и Срби стоје заједно у одбрани светиња једине канонске цркве. Њихове ситне идеолошке разлике неће поколебати народну вољу да се сачувају светиње.Па тако на литијама нећете видјети ни један национални симбол сем можда ријетко заставу Пећке патријаршије.


Не насједајте на обмане. Сваки њихов покушај да оптуже Митрополију за национализовање и политизовање протеста је пропао. И немојмо дозволити да нас подијеле јер смо као никад уједињени. Чувајмо ову слогу Срба и Црногораца. Једино тако можемо сачувати Црну Гору.

Ако су ови момци прекречили заставу Албаније из револта треба да знају да тиме не доприносе борби за право Срба.“, закључио је Илић.