Прочитај ми чланак

Да ли је амбасада САД-а шпијунска база?

0

ambasada-sad

Хрватски портал Индекс, позивајући се на британски дневни лист Индепендент, објавио је данас да се у амбасади САД-а у Загребу, крије шпијунска база коју користе ЦИА и НСА.

Британски лист се позива на информације које је изнио Едвард Сноуден. По његовим информацијама, јединице које се користе за шпијунирање, налазе се на крововима амбасада, а Индепендент је ову тврдњу илустровао сликом из ваздуха америчке амасаде у Мадриду на чијем је крову мистериотни бијели објекат.

Подаци прикупљени на овај начин, шаљу се директно у заједнички центар ЦИА и НСА у Мериленду, гдје пролазе анализу америчких шпијуна.

Сличне базе налазе се дијелом Европе, па тако се сумња да се слични објекти налаза на амбасадама у Атини, Бакуу, Будимпешти, Франкфурту, Женеви, Кијеву, Мадриду, Милану, Москви, Паризу, Прагу, Приштини, Риму, Сарајеву, Тбилисију, Тирани и Бечу.

Шпијуни у Црној Гори?

 

У Подгорици  САД су купиле од општине, тек изграђену салу за вјенчање, за своју амбасаду. Интересантно је, да евентуалне америчке шпијуне, од домаће Агенције за националну безбједност дијели само једна ограда.

Лидер ПзП Небојша Медојевић је више пута наводио да Андреј Попов, службеник амбасаде САД заправо агент ЦИА који креира Ђукановићеву Владу и да је он ,,стварни премијер којег предсједник ДПС-а слуша“.

“У свакој демократској и сувереној држави резидент ЦИА мора да поштује законе и да са домицилном службом комуницира преко официра за везу. Сваки свој контакт мора да пријави, а његове активности су под присмотром локалне службе. Нажалост, у распалој Миловој Црној Гори, овај Попов смјењује директора АНБ, води службу, приступа подацима, формира владу, управља Позитивном, диксредитује лидере опозиције, прави власт у НК, комуницра са локалном мафијом, дружи се са најкорупиранијим агентима АНБ из Гранда… води земљу. Он је прави премијер кога Мило беспоговорно слуша”, написао је Медојевић.
Ово је демантовано из амбасаде САД.

(ИН4С)