Прочитај ми чланак

Цвјетин брутално демонтирао Вучићев дебакл у САД: Ево шта заиста чека Србију ВИДЕО

0

Гост јутјуб канала “Центар-Србин.инфо” и водитеља Дејана Петра Златановића био је новинар и политички аналитичар Цвијетин Миливојевић. Посебан акцентар у разговору је стављен на тренутно најактуелнију тему - споразум у Вашингтону, о коме јавност у Србији мало зна јер режимски медији лажу или скривају детаље и последице.

“Вучић је прво понизио Србију донирањем неколико милиона долара кампањи Хилари Клинтон противно вољи грађана Србије који су били масовно на страни Доналда Трумпа, а сада се поново заиграо у предизборној кампањи САД и сад као симпатија Трумпа прихвата да потпише нешто што се директно коси са српским националним интересима. Немам ништа против аутопута који повезује Ниш са Приштином или да се изађе на море, али то тренутно није приоритет Србије. Ипак, који је интерес Србије да потпише споразум у коме се наводи да Израел призна Косово, да преселимо амбасаду у Јерусалим?!

Добар део арапског света не признаје КиМ, овим им стављате прст у око и позивате да га признају. Хезболах сте у споразуму означили као терористичку организацију, замеамо се Палестини, Сирији које нису признале Косово. Уз Вучића је био лажни доктор економије Мали, несвршени студент средње школе Чадеж и неки Марко Ђурић, а нисмо имали ни преводиоца. Албанци су потписали да се Србија слаже да се Израел и Косово међусобно признају. Дакле, Израел је признао Косово на молбу Вучића!”

Цвијетин је објасњо да Вучић није имао ни право да потпише било шта јер Србијом не влада Председник.

„Вучић не влада Србијом већ Влада које нема, он је узурпирао власт и у име Србије клечи и понижава се. Почетак и крај сваког договора је Савет безбедности, неће проћи ништа ако нема тамо сагласност. Идеш на преговоре за које не знаш шта су, идеш да би ушао у Овални кабинет, лажеш да је то највећа част и да си једини примљен, а примљени су и Ђинђић и Коштуница.

Потпуно се слажем са поређењем Марије Захарове, а одговарали су јој на то и министри и Вучић који је вређао. Ми не знамо шта је Лавров стварно рекао Вучићу након тога, таблоиди пишу да му се извињавао а можда је звао да пита шта је потписао у Вашингтону? Не могу Руси бити већи Срби од Срба, ако ми потписујемо Косово”, закључује Миливојевић.

Како видите тренутну ситуацију у Црној Гори?

„Мило је противно вољи народа увео земљу у НАТО, завршио је тај посао и сад је баласт за ЕУ и Америку, а изиграо је и Русе. Запад не би волео насилну смену власти већ мирну, уз гаранцију да се неће мењати курс ЦГ. Играће се на карту да је јак ДПС, Мило председник, покушаће са кохабитацијом да би за неку годину на велика врата опет ДПС дошао на власт на изборима, ако не дође до лустрације.

И у српској опозицији мора да постоје 2,3 колоне, не могу бити заједно русофили и прозападни грађанисти, Црногорци су имали више колона. Битна је и црква. Вучићеви таблоиди су о Амфилохију писали све најгоре, звали га Ристо сотона, а исти он је помогао Милу да победи Момираи дође на власт, смиривао страсти у народу за време референдума за независну ЦГ јер да се он тада политички ангажовао као сада, не би ЦГ никад изгласала независност. Тако и у Србији може да се појави неки повод и личност која ће повести бунт”, закључује Миливојевић.