Прочитај ми чланак

Ћута се оградио од изјаве Зеленовића о санкцијама Русији

0

Копредседник странке Заједно Александар Јовановић Ћута оградио се од изјаве другог копредседника ове партије Небојше Зеленовића, да ће њихов посланички клуб подржати одлуку будуће СНС владе да уведе санкције Русији.

Поводом данашње изјаве Небојше Зеленовић, једног од копредседника странке Морамо – Заједно, покрет Еколошки устанак се од исте ограђује, наводи се у саопштењу.

„Еколошки устанак остаје доследан порукама и политици коју је представио грађанима у току изборне кампање. Нема сарадње са актуелним режимом у било ком облику.

Наш пут јесте проевропски, али какву год политику да нова Влада усвоји Еколошки устанак неће подржати. Нема подршке онима који су ову земљу уништили и довели до пропасти“, рекао је Александар Јобвановић Ћута испред Еколошког устанка.

Да подсетимо, раније је Небојша Зеленовић рекао да нова влада Српске напредне странке (СНС) може да рачуна на подрку овог посланичког клуба уколико се одлучи да усагласи своју спољну политику са Европском унијом (ЕУ) и уведе санкције Русији.

„Све што је наша политика, а буде се нашло на столу као предлог који долази и од СНС, наравно да ћемо ми нашу политику увек представљати, гурати и где год је то могуће истицати“, нагласио је Зеленовић.