Прочитај ми чланак

Ћута одговорио на прозивке премијерке: На ком папиру је Синиша Мали писао докторат

0

Током вечерашњег дела седнице Скупштине Србије о предложеном буџету за 2023. годину дошло је до расправе између коопредседника странке Заједно и посланика Александра Јовановића Ћуте и шефа напредњачке посланичке групе Миленка Јованова.

Александар Јовановић Ћута током свог излагања коментарисао је више посланика владајуће Српске напредне странке.

Foto: Printscreen/RTS

„Господине Јованов, видим да сте се угасили. Да ли сте добили директиву од Вашег газде или сте мало енергетски потонули? Где је то расположење? Нисмо навикли на вас да будете у пасиви, па би могла (бивша оперска певачица и посланица СНС-а) Јадранка Јовановић да отпева једно високо ‘це’. Где сте ви два дана господине Бакарец“, упитао је Јовановић посланике СНС-а.

Он је навео како владавина СНС-а у Србији изгледа тако „да не сме ништа да се пита“ наводећи као пример јавне расправе у појединим градовима.

„Када грађани желе да се укључе у јавну расправу у Новом Саду или Мајданпеку, добију батине и то тешке, да ли од полиције или ваших батинаша, а онда их стрпају месец дана у затвор, па када питате Полицијску управу у Бору ко је премлатио људе у Мајданпеку, ево два месеца не можемо да установимо“, рекао је Јовановић.

Он се обратио и министру финансија Синиши Малом, одговарајући на јучерашње критике председнице Владе Србије Ане Брнабић на рачун посланика ове странке који су јуче на почетку седнице поделили летке министрима и посланицима, која је том приликом замерила да ти леци „нису еколошки“.

„Господине Мали, јуче сте нас прозвали да смо делили летке на папиру који није еколошки, а на ком папиру сте Ви Ваш докторат писали“, упитао је Јовановић.

Након што му је речено да је истекло време посланичке групе, Ћута је изјавио: „Нисам ја потрошио моје време, оно тек долази.“

Шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов јавио се за реч након Ћутиног излагања.

„Нисам ја изненађен једним умивеним издањем које смо имали прилике да видимо. Нисам изненађен што човек тражи да му неко пева, једино што не схвата да није у кафани него у Скупштини“, рекао је Јованов и додао Ћути:

„Само ти дођи да ти дамо љубав и разумевање, то ти треба и све је у реду, бићеш у центру пажње. Ја ћу ти омогућити увек да будеш у центру пажње, јер ја знам да ти желиш. Ти си човек који треба да буде у центру пажње.“