Прочитај ми чланак

Ћута очитао лекцију Вучићу: Ћутиш, а богати трпају паре у џепове || Скуп против ми

0

У суботу, 21. септембра, од 16ч, Пионирском парку у Београду одржан је протест против изградње деривационих хидроелектрана, а говорници на протесту поручили су по други пут у главном граду, да неће дати своје реке и природно богатство.

Састанак покрета који се боре за очување река Старе планине са председником Србије Александром Вучићем заказан је за 28. септембар, а један од вођа тог покрета Александар Јовановић Ћута поручио је Вучићу да ће или зауставити даљу изградњу мини-хидроелектрана (МХЕ), порушити минихидроелектране где је прекршен закон или ће имати „рат за воду“.

Он је још рекаое да ће тражити и од Александра Вучића да предстојећи састанак буде преношен јавно.

„О састанка са Александром Вучићем не очекујемо ништа. Ко је чутао Александре Вучићу – ти или ја. Две године причаш о свему, а чутиш о малим хидроелектранама, гледаш како ти повлашћени богаташи трпају себи паре у џепове, а људима реке у цеви. Овај народ неће мирно више гледати како му сахрањују реке”

„У току је општа побуна против минихидроелектарана у Србији, имаћете Топли до по целој земљи”, закључио је на крају Александар Јовановић Ћута.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!