Прочитај ми чланак

Чупић: Неприхватљива и неразумна одлука 1 од 5 милиона да изађе на изборе

0

Одлука „1 од 5 милиона“ да изађу на предстојеће изборе у Србији је потпуно неприхватљива и неразумна, рекао је данас универзитетски професор Чедомир Чупић.

„Јако ми је жао, подржавао сам те младе људе“, рекао је Чупић за Н1.

На последњем протесту „1 од 5 милиона“, каже Чупић, осетио је нешто немогуће – иде транспарент са натписом „бојкот“, а у свом говору један млади човек каже да ће видети да ли ће учествовати на изборима.

„То је социјална шизофренија. Једно говорите, а друго радите. Видећемо шта стоји иза тога, време ће да покаже“, додао је Чупић. Према његовим речима, та одлука је потпуно неприхватљива и неразумна.

Чупић је навео и да, када су у питању избори, поред странака сарадника Вучићевих које су се таквима показале, имамо и калкулантске странке – које калкулишу, а сада и „политичке незналице“.

„Не знам да ли су ту сви организатори, они су имали организацију по целој Србији, не знамо шта ти људи мисле, да ли је то само једна група? Ово што они раде је потпуно неразумно, нерационално, непаментно, опасно, а било би најопасније да су ушли у неку калкулацију, да служе за поткусуривање неко… Себе су онда, као људе, уништили“, рекао је Чупић.