ЧУЈЕШ ЛИ ВУЧИЋУ Хрватска даје 4 милијарде евра за очување производње и послова

0

Влада Хрватске представила је пакет мера вредних око 30 милијарди куна - око четири милијарде евра - које су усмерене очувању производње, запослености и радних места, а које ће се прилагођавати у складу с развојем ситуације.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић је, представљајући владин пакет издвојио три хоризонталне мере намењене помоћи привреди – бескаматну одлагање јавних давања подузетницима с потешкоћама, пренео је Индеx хр.

„То значи да нема пореза на доходак, добит и доприноса за пензијско и здравствено осигурање“, рекао је Пленковић на конференцији за новинаре.

Та је мера за прва три месеца, по потреби још три месеца. Не значи да је то крај, поручио је премијер. Друга мера је усмерена очувању запослености – финанцирање 100 одсто трошка нето минималне плате по запосленом.

Као трећу издвојио је меру усмерену микро, малим и средњим предузећима и односи се на кредите за ликвидност и радни капитал, уз почек од 12 месеци и врло ниску камату стопу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!