Прочитај ми чланак

„Чуј да гађаш дрон, ја не могу ни да га видим“: Ратник Вучић сад држи лекцију…

0

Председник Србије Александар Вучић говорио је данас о свом одласку у Тирану на самит лидера ЕУ и Западног Балкана, али је говорио и о наоружању Војске Србије. Вучић је изнео и занимљива запажања о новом начину ратовања, али и борби против дронова.

Вучић је навео да се систем ратовања променио, а да је дронове који су мали сада тешко и уочити, а не оборити.

Foto: print screen Pink

„Мислио сам да смо у још већем заостатку, а сад видим да ћемо…. Рат се изменио, све је другачије… Кад видите ове мале дронове, не можете да их видите, а не погодите. Па како да га погодимо, ја га не видим, видим га у три секунде, а после више не. Чуј да гађаш“, рекао је Вучић и додао:

„Него да је нама дошло оно што је требало да дође, не бисмо имали проблема са тим, али шта да се ради. Осам или девет година сам молио за наоружање Пасарс, а видео сам да је и кад је био Ел Сиси мислим да му је то било веома важно. Језиво оружје заиста. Кад кажем језиво, мислим на противнике“, појаснио је Вучић.

Подсетимо, Вучић је изјавио да ће ипак отићи у Тирану на самит, те нагласио да ће разговарати и са председником Француске Емануелом Макроном. Поручио је да уме да призна грешку.

„Наравно, разговараћу и са Макроном са којим сам размењивао и поруке по овим питањима, а видећу, разуме се и све остале. То је, кад се скупите, онда… Него, у знам у шта ће да се претвори. Главна тема ће бити санкције, а да нису санкције било би Косово. А онда на то можете да додате Вјосу Османи, Мила Ђукановића и неке друге из региона и онда можете да мислите како ће то ‘угодна ситуација’ да буде за Србију“, навео је он.