Прочитај ми чланак

ЧУДНОВАТЕ ЗГОДЕ ШЕГРТА ВУЧИЋА / Одломци из дневника

0

Ово је текст о Вучићу који ће, својим неделима, наставити да буде актуелан још дуго, као и Мило Ђукановић у Црној Гори, који је преузео, како рече професор Ломпар, програм монтенегринских либерала, и спровео га у живот.

(ПЕСMА „ЛАМЕНТ НАД БЕОГРАДОМ НА ВОДИ“ – ГРАТИС)
АNTE SCRIPTUM

Овај текст сам завршио пре петнаест дана, и послао га на објављивање пре одласка на одмор, али није стигао на одредиште. Како и зашто – не знам. Ипак, пошто је реч о тексту који описује процесе дужег трајања, и даље мислим да је актуелан. Читалац ће се, надам се, у то уверити.

vladimir dimitrijevic biografijaОво је текст о Вучићу који ће, својим неделима, наставити да буде актуелан још дуго, као и Мило Ђукановић у Црној Гори, који је преузео, како рече професор Ломпар, програм монтенегринских либерала, и спровео га у живот. Вучић је у Србији остварио оно што Чедомир Јовановић никад није могао. Годинама је спреман, својом улогом лажног патриоте, да изда све србске интересе.

И сада то ради, као ударник НАТО другосрбијанства. Довољно је видети његове злочине у култури, где Вучићев министар Тасовац гаси „Летопис Матице српске“ и Српску књижевну задругу (о осталом да и не говорим), па да се схвати ко је, шта је, одакле је и куда нас води.

Шта, дакле, тренутно ради Вучић?

Вучић, тренутно, уништава Србију, спремајући даља отпуштања запослених, продају националних фирми и ресурса, предајући Косово и Метохију НАТО – шиптарским властодршцима, али је најважније да подржава рушење Републике Србске и Милорада Додика.

Као што је 2012. предају Косова маскирао хапшењем Мишковића, тако сада издају Србске маскира тобожњим „хладним ратом“ против Хрватске и лијењем крокодилских суза над Србском Крајином. Није нимало случајно да су га Енглези, непосредно после неуспеха резолуције о Сребреници, хвалили као „помиритеља“ на Балкану.

Добро, није то никакво чудо. Има Вашингтерна своје људе свуда. Узмимо Ципраса и СИРИЗУ.

Лажљивац Ципрас је убедљиво добио изборе на програму борбе против омчи лихварске интернационале. Затим је добио убедљиву победу на референдуму против лихварске интернационале.

И, на крају, потпуно је предао Грчку лихварској интернационали.

Банкократија доводи људе попут Вучића и Ципраса на одређена места само да би народи које они воде пали у најдубље очајање, и помислили да нема никакве наде. Због тога је, ипак, увек и свагда, важно подсећати и опомињати. Или, како рече Солжењицин, не живети у лажи.

Ево, дакле, једног текста писаног на дуже стазе, да се не би живело у лажи.

Уводно упозорење
Пажња! Пажња! Пажња!

Текст који ћете читати нема за циљ да велича дивљаке који су каменом у главу гађали Александра Вучића. Он не позиве никог да Вучића гађа каменом у главу. Он не може послужити вучићевцима да се на њега позивају кад хоће да узвеличају свог господара као великомученика за незахвално му Српство.

Овај текст позива само на једно – а то је, овде и сада, кључно – позива читаоце на размишљање хладном главом о пустоши коју ће убоги шегрт Вашингтерниног Великог Брата, Вучић, оставити иза себе.

И да додам: текст је настајао у 2014. и 2015, тако да је сад слепљен од низа дневничких записа…

И још да додам – повод за објављивање свега овога је сечење шест векова старог записног храста на Савинцу, за који је Вучић рекао да га не занима храст, него ауто-пут.

Ево вести: Храст су посекла тројица радника фирме из Београда, коју је ангажовало Грађевинско предузеће „Планум“. Сечење је почело у пет часова, а завршено у 6.30 када је храст оборен, а мештани им нису правили никакве проблеме. Огроман пањ је у средини потпуно иструлио и нико од грађана не жели да дође да га види. Председник Месне заједнице Милиша Николић каже да је храст – верски „запис“ – посечен „на недостојанствен начин“, а налогодавци су то урадили у мраку, кријући се од јавности, преноси Бета.

„Ако је храброст требала да се сруши, требало је то учинити током дана, уз присуство свештеника јер је то дрво светиња старо преко 600 година и није ред да се сече када вампири излазе“, рекао је Николић агенцији Бета. Николић је истакао да мештани Савинца неће прилазити месту где се налазио храст, нити ће организовати било какве протесте јер је то већ готова ствар. Радници раскрчују терен како би механизација азербејџанске фирме „Аз Вирт“ наставила изградњу на Коридору 11.

Изградња аутопута Београд-Јужни Јадран, на траси од Љига до Прељине, стигла је до храста на 150 метара са обе стране, због чега су радови били обустављени“.

Дакле, да почнемо. Због Крста и Храста.

fontana cara scepana
Камен за у главу и последице

Знао сам да ћемо, после камена у Сребреници, да трпимо медијски терор. Александар Вучић ће, на свим медијима у Србији, бити великомученик „suživota & tolerancije“ кога су прво нападали србски навијачи (он, Минхаузен, сам је то причао, па није навео који и одакле), па га представници бошњачке толеранције гађали каменом за у главу. Његово мученичко&паћеничко лице гледаће нас са свих екрана, а он ће јавно исповедати како му није жао што су га, тако ружног (он сам говори о својој ружноћи кад најављује наредни тежак перод у нашој економији), додатно унаказали они нетолерантни, бошњачко-сребренички витезови љиљана Изетбеговићевог – и то сам знао.

А зашто му није жао? Јер је он за „suživot & pomirenje“ у региону и а и шире. Он ће школу градити у Сребреници – он, нови Доситеј Обрадовић. Уосталом, зар га не хвали тај најтолерантнији од свих толерантних муслиманских верских вођа, муфтија Зукорлић, који га охрабрује да и даље граби ка помирењу са бошњачким патницима&страдалницима, што је сасвим хуманистички&ренесансно? А да и не говорим колико га храбре газде из Вашингтона и Берлина, због којих је продао Косово и Метохију.

И, ево, сад је дивно дочекао своје колеге – измећаре из Вашингтона, који су, наводно, државници Босне и Херцеговине.

Шта је Александар Вучић сазнао о „сребреничком геноциду“ па је отишао да прими камен за у главу? Шта је сазнао после руског вета у Уједињеним нацијама, када је Виталиј Чуркин рекао пред целим светом: „Ако се погледа на резултате целог десетогодишњег конфликта на територији бивше Југославије, када су стотине хиљада Срба протеране из места у којима су традиционално живели, не може се избећи закључак да су они настрадали, у најмању руку, као и други“.

Да ли је читао шта је рекао Едвард Херман, амерички професор, аутор књиге „Политика геноцида“, који јасно вели: „Сребренички масакр представља највећи тријумф пропаганде у балканским ратовима. Неке друге тврдње и отворене лажи одиграле су своју улогу у балканским сукобима али, док су неке дале свој скроман допринос пропагандном репертоару упркос томе што су касније побијене (Рачак, Маркале, српско одбијање да се потпише споразум у Рамбујеу, 250.000 погинулих Босанаца, циљ стварања Велике Србије као моторне снаге која је покретала балканске ратове), сребренички масакр остаје недостижан у својој симболичкој моћи. То је симбол српског зла и муслиманског статуса жртве, као и праведности западног растурања Југославије и интервенције на више нивоа, укључујући и бомбардовање и колонијалну окупацију Босне и Херцеговине и Косова”.

А ево мишљења судије Жан Клод Антонетија, који је, поводом другостепене пресуде генералу Толимиру, записао: „Улога оптуженог јесте дефинисана овом пресудом, међутим одговора нема на оправдано питање породица жртава, које желе да сазнају ко је наредио масовна погубљења… До данашњег дана, чини ми се, на то суштинско питање породица жртава и очекивање међународне заједнице није могуће одговорити… на питање, ко је наредио погубљење хиљада жртава, и зашто. Данас, на основу предочених доказа, ја не бих знао какав одговор да им понудим“.

Шта је, дакле, Вучић сазнао више од Чуркина, Хермана, Антонетија па је отишао у Сребреницу? Наравно, он ништа није сазнао. Он је дошао, као шегрт Великог Мајстора из Вашингтона, по наређењу, да би потврдио да зна ко коси, а ко воду носи. И тако се, у Србији, која је, по Милу Ломпару, постала „царство злих кловнова“, наставила Вучићева кловнијада, иста коју гледамо одавно, иста каква је била с Мишковићем, Космајцем, Бриселским преговорима, Заједницом српских општина на Космету, Београдом на води, дроном и Еди Рамом, мећавама, поплавама и хеликоптерима, и свим јајарлуцима и положарлуцима за који је овај мајстор привида и лажи способан.

Наставиће се…

Извор: Србин.инфо / Двери