Прочитај ми чланак

ЦРВЕНИ ВЕСИЋ удара на СПЦ: Владика Григорије (у Немачкој) инспиратор протеста?!

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је на свом Фејсбук профилу фотографије на којима се види како је Београд изгледао после синоћњих нереда у престоници.

“Ово је део хаоса који су хулигани који су ноћас уништавали и палили Београд оставили за собом. Они који нису учествовали на изборима сада би на силу да заузму Народну скупштину, пуна су им уста Косова и Метохије, а србују хиљадама километара од КиМ где ови ”хероји” не смеју да оду”, написао је Весић.

Фото: Јутјуб

Он је навео да је “хулигане који су рушили Београд” организовао радикални десничар Срђан Ного, а да су инспиратори били Млађан Ðорђевић и владика Григорије.

“Хулигане који су рушили Београд организовао је радикални десничар Срђан Ного, а инспиратори су били Ðиласов кум и политички гуру Млађан Ðорђевић и њихов лични владика и “бизнисмен” који се јуче прославио изјавом да би да сруши храм Светог Саве – владика Григорије”, навео је Весић.

Он каже да, док се држава бори да сачува здравље и животе грађана од корона вируса, та политичка групација води политику ултрадесничарског паљења и рушења институција и градске и државне имовине.

“Сигуран сам да су ту полиитку синоћ осудили сви грађани нормалне и пристојне Србије за какву се боримо”, навео је Весић.