Прочитај ми чланак

Црвене линије? Камбери: У Београду први пут обележен Дан независности Косова

0

Петнаеста годишњица једностраног проглашења независности Косова обележена је у Београду, у организацији Канцеларије за везу Приштине у овом граду, потврдио је посланик у Скупштини Србије из албанске заједнице Шаип Камбери, преноси КоССев.

Камбери, који је председник странке Уједињена прешевска долина, овим поводом се огласио у два наврата на Фејсбуку, кратким порукама, преноси КоССев.

Навео је да је обележавање годишњице организовала Канцеларија за везу Приштине.

„Ово је први пут од отварања Канцеларије за везу да се Дан независности Косова обележава у Београду“, навео је Камбери у објави на Фејсбуку.

Камбери је уједно објавио више фотографија на којима се види да је у просторији у којој је окупљено више десетина људи, уједно постављена косовска застава.

Камбери се поред косовске заставе фотографисао заједно са официром за везу Приштине у Београду Јетишом Јашаријем.

Уједно се огласио Рагми Мустафа, досадашњи председник Националног савета Албанаца у Србији, уз поруку – „први пут Косово слави независност у Београду“.

Каже да је прослави присуствовао на позив „амбасадора“ Јашарија.

Назначио је да су догађају присуствовали институционални и политички представници из Прешева, Бујановца и Медвеђе, као и представници цивилног друштва у Београду и међународних дипломатских мисија.

О овом догађају је, наводи КоССев, известила Газета Еxпресс, наводећи да је обележавање одржано у резиденцији представника Приштине у Београду.

Овај медиј такође преноси изјаву Камберија, да је догађај протекао без проблема, односно да нико није покушао да спречи одржавање.

Петнаест година од једнострано проглашене независности Косова у Приштини је обележено 17. фебруара и то низом активности у којима су учествовали највиши приштински званичници, а међу којима и Аљбин Курти и Вјоса Османи.