Прочитај ми чланак

Црногорска опозиција: Да се Србија према Ђукановићу почне другачије понаша

0

Радуновић је јутрос из Подгорице за ТВ Прва рекао да му је Вучић казао да не може да се меша у унутрашње ствари Црне Горе, али да ће учинити све што је у његовој моћи, а што је прикладно председнику друге државе.

Посланик ДФ је најавио да ће борба против спорног закона бити вођена на свим фронтовима, а да је један од начина да се издејствује или његово повлачење или уговор, какав су пре његовог усвајања са владом потписале друге верске заједнице у Црној Гори.

Screenshot

Како је објаснио, тим уговором другим веском заједницама се гарантује све оно што се не гарантује СПЦ, а то су имовина и поштовање њихових канонских права, док је остало да се СПЦ „отима сва имовина изграђена пре 1918. године“.

„Ово је несхватљиво за овакву Европу којој сви тежимо као регион. Угрожавање права својине и верских слобода је нешто што ниједна европска држава не трпи“, нагласио је Радуновић.

Он је оценио да је време да Србија према власти у Црној Гори почне да се понаша онако како треба да се односи према другој сувереној држави, али „држави у којој се руководство на бахат начин односи према њеним сународницима“.