Прочитај ми чланак

Црна Гора тврди: Иза свега стоје Руси

0

Агенција за националну безбедност АНБ саопштила је да руске службе координишу сајбернападе којима је последњих дана изложена информатичка структура Владе ЦГ.

„Напада се критична инфраструктура и овакав напад није забележен у свету“, рекли су у АНБ за Радио-телевизију Црне Горе.

Премијер Дритан Абазовић је овим поводом, уочи вечерашње седнице Већа за националну безбедност, изјавио да су сајбернапади политички мотивисани и да су веома озбиљни.

Абазовић је навео да надлежни прате ситуацију, да је укључена Агенција за националну безбедност, Управа полиције и Министарство одбране.

„Ради се, по мом скромном суду, о политичко мотивисаном нападу. Чисто да опет будем као видовњак, ради се о нападу који се десио пар сати након што је изгласано неповерење влади. Кад сам говорио о дестабилизацији, све што предвидим, све се деси. Не могу да верујем да неки људи који су по 10, 20, 30 година у политици и имају искуство, и даље упорно. Није им било довољно што су отели, злоупотребили, што су се обогатили, и чланови њихове фамилије, кумови… Земљу желе да гурају у нестабилност и проблеме“, рекао је Абазовић и додао: „Не могу да разумем, не знам да ли је то проблем мог интелекта или морала, то не могу да прихватим“, пренеле су подгоричке Вијести.