Прочитај ми чланак

ЧИТУЉА ЗА ВУЧИЋА После најаве убиства лидера опозиције, режим у контракампањи

0

По већ опробаном рецепту, да копира све што уради опозиција, а затим путем режимских медија изведе контракампању, режим Александра Вучића је још једном показао да уме да реализује само пропаганду за примитивне.

Како другачије окарактерисати хорску кампању о физичкој угрожености председника и његове породице само дан-два после скандалозног текста у режимским медијима у којем се најављује убиство једног од лидера опозиције?

Foto: Facebook printscreen

 

Уместо да тужилаштво реагује на овај текст, што су лидери опозиције одмах затражили, режим је одлучио да реализује контракампању. Иако, Вучић на друштвеним мрежама нажалост добија претње сваког дана, баш сада је одлучено да се у јавности испинује његова угроженост због претњи и увреда.

Подсетимо да претње смрћу на друштвеним мрежама редовно добијају и Драган Ђилас (недавно је једна особа и ухапшена), Бошко Обрадовић, а Вуку Јеремићу је чак дошао старији бот Српске напредне странке да прети на кућном прагу, због чега је и приведен.

Ипак, све ово није било довољно да се у медијима говори о њиховој угрожености, већ само о председниковој. У режимским, самозваним медијима нема простора ни за покушај убиства Борка Стефановића и новинара из Гроцке Милана Јовановића, који је био мета СНС председника општине Гроцка.

Зато има места за фотомонтажу „читуља за Вучића“, која је, по свему судећи, већи скандал од тога када бивши официр КОС-а најави убиство лидера опозиције?

Свако ко износи претње и Вучићу и његовој породици, колико год био изнервиран, не мисли добро Србији, јер на тај начин режиму даје могућност да кроз медијску машинерију правда своју репресију према опозицији, али пре свега – према народу Србије.