Прочитај ми чланак

Читаку, амбасадорка Приштине у УН, у љубавној вези са Медлин Олбрајт?

0

Писац Дејан Лучић открио је у јутарњем програму ТВ Хепи најстроже чувану тајну амбасадорке Косова у САД.

„Вљоре Читаку ведри и облачи. Ја сам истраживао одакле њој тако добре везе у Стејт департменту. Кажу ми да је она лезбијка по задатку и да је у вези са Медлин Олбрајт“, рекао је Лучић.

Он је уживо у емисји рекао и да је албанску мафију правила ЦИА.

„Али ми имамо човека који познаје Џину Хаспел, директорку ЦИА. То је помоћник Јовице Станишића – Влада Драгићевић“, открио је Лучић.

КО ЈЕ ВЉОРА ЧИТАКУ?

Вљора Читаку, рођена 10. октобра 1980. у Приштини, била је раније вршилац дужности министра спољних послова, а у званичној биографији пише да је помогла оснивању тзв. Министарства за европске интеграције.

Представљала је тзв. Косово у билатералним и мултилатералним приликама, као што је седница Савета безбедности УН. На последњим изборима, Читаку је добила је мандат као један од изабраних посланика са највећим бројем гласова у странци.

Чланица је председништва Демократске партије Косова, којој се придружила још од самог оснивања 1999.

Пре тога је била портпаролка партије, саветница за медије и саветница за односе са међународном заједницом.

Дипломирала је на медијима и новинарству, а пре бављења политиком радила је као новинарка и преводитељка за више западних медија у току косовске кризе 1998-1999.

Читаку, која је име добила по граду у Албанији – Влора (Валона), данас је и чланица управног одбора хуманитарне агенције која се бави заштитом жена од породичног насиља.

Заједничко са председницом Косова Атифетом Јахјагом јој је то што имају исту стилисткињу, која је снаја бившег председника Ибрахима Ругове.

Иначе, контроверзна новинарка, коју многи сматрају мозгом алабнских наступа у УН, веома је активна на друштвеним мрежама, а њени постови на Инстаграму откривају да је буквално опседнута албанским двоглавим орлом, те је небројено фотографија које је објављивала управо са овим симболом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!