Прочитај ми чланак

ЧИСТКА У СНС: Неша и Мали лете, Гашићу МУП, Вучевићу БИА?

0

После афера у које су уплетени министар полиције Небојша Стефановић и министар финансија Синиша Мали, а које су у последње време заокупиле јавност, у Српској напредној странци, највероватније у недељу, следи чистка, сазнаје Директно.рс.

– Стефановићева лажна диплома на факултету који не постоји, афера „Крушик“ у коју је директно умешан његов отац Бранко Стефановић, докторат Синише Малог који је и званично проглашен за плагијат… Па, даље, Кркобабићево учествовање као члана Владе у доношењу одлуке да његов син Стефан Кркобабић буде постављен за вршиоца дужности директора јавног предузећа, што је сукоб интереса, натерали су Александра Вучића да направи озбиљне промене, иако су у питању његови најближи сарадници. Идеја је да директор БИА Братислав Гашић буде на челу МУП, а за његово место се за сада боре градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић. Вучевић за сада има предност – каже извор Директно.рс.


Безбедносно информативна агенција (БИА), према речима нашег извора, већ је преузела много послова које је обављао МУП, па је овакав потез потпуно логичан след. Међутим, ово нису једине промене које ће се десити у владајућој странци, али и у Влади Србије у будућем периоду.

– Стефановић ће због више афера у које је уплетен како он, тако и његов отац Бранко Стефановић бити склоњен са свих државних функција и добиће неку функцију у Српској напредној странци, а планирано је да због званичног проглашења доктората Синише Малог за плагијат и он буде склоњен са министарског места. После очигледног сукоба интереса, смена се смеши и министру без портфеља задуженом за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милану Кркобабићу, који би и поред тога што је Агенција за борбу против корупције тражила његову смену можда и остао до избора, међутим, у странци ће га заменити Драган Марковић Маркони – рекао је наш извор.

ПРОМЕНЕ, РОКАДЕ, ОТКАЗИ…

Братислав Гашић – министар МУП

Милош Вучевић или Владан Глишић – директор БИА

Небојша Стевановић – функција у СНС

Синиша Мали – неће бити министар финансија

Владан Вукосављевић – не остаје министар културе

Драган Марковић Маркони – председник ПУПС

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!