Прочитај ми чланак

ЧИСТИ Вучићеве кадрове: Лутовац одложио седницу ГО за дан избора

0

“Ово је уједно и прилика да очистимо ДС од оних који желе да иду на изборе. Ми ћемо бити на седници и у кампањи бојкота, а они ће гласати. Чак је могуће да ће се неки од њих наћи на неким изборним листама, кад сазнају да дефинитивно нема шансе да ДС изађе на изборе”, кажу из Демократске странке за портал Нова.

Седница Главног одобра Демократске странке (на којој су инсистирали про Вучићеви кадрови у жељи да се промени одлука о бојкоту избора) померена је за дан избора 21. јуна и одржаће се под слоганом: “Демократе бирају поштено, не иду на лажне Вучићеве изборе”, сазнаје портал Нова.

“Очекивали смо да ће бити либерализовано окупљање грађана, али је сада дозвољено до 100 људи, што је за нас недовољно. Главни одбор има скоро 400 чланова, међу њима имају и старијих особа који се и даље чувају заразе. Очекујемо и процену епидемиолога”, кажу из Демократске странке и додају:

“Ово је уједно и прилика да очистимо ДС од оних који желе да иду на изборе. Ми ћемо бити на седници и у кампањи бојкота, а они ће гласати. Чак је могуће да ће се неки од њих наћи на неким изборним листама, кад сазнају да дефинитивно нема шансе да ДС изађе на изборе”.

Подсетимо, због термина одржавања Главног одбора Демократске странке претходних дана унутар ове партије отпочели су сукоби, који су кулминирали подношењем кривичних пријава. Прво је врх странке, на челу на челу са Зораном Лутовцем, најавио да ће се седница одржати 31. маја, док је део чланства који се залаже за излазак на изборе, а који предводи Радослав Милојичић Кена, упутио позив демократама да се окупе 17. маја на седници ГО у Сава центру.

Поменута група незадовољних чланова ДС-а на крају је одустала од одржавања седнице Главног одбора 17. маја, предложивши руководству странке да она буде одржана 24. маја. Ипак, овај захтев је одбијен и донета је одлука да се седница одржи последњег дана маја, а руководство странке поднело је кривичну пријаву против Александре Јерков, потпредседнице ДС, која је претходног дана саслушана у полицији.