Прочитај ми чланак

ЦИРКУС: Роми траже наплату изборне победе СНС-а

0

Роми из насеља Огош у Врањској Бањи отворено изражавају незадовољство радом ромског активисте СНС Ивице Имића кога оптужују за «проневеру пара за гласање», сазнају ИнфоВрањске из извора међу Ромима у Врањској Бањи.

– Имић је проневерио новац намењен гласачима СНС, још није исплатио људе којима је обећан новац ако гласају за напредњаке. Највећа превара је везана за припаднике Протенстантске цркве у насељу Огош, где је проневерио 6.000 евра намењених гласачима, Ромима «протестантима» – наводи саговорник ИнфоВрањских који је новинару портала приложио своје податке и потписано признање да су то његове речи.

По овом извору, «незадовољни Роми, протестанти, али и остали, свакодневно «јуре» Имића за обећани новац».

– Нема дана да га не притисну наши Роми, кажу, «обећао си да ћемо ако гласамо за СНС добити паре, а пара нема, па те питамо, Имићу, где су наше зарађене паре, јер смо гласали по договору – каже саговорник ИнфоВрањских.

Извор тврди «да је Имић за свадбу сина добио «апанажу» од СНС».

– Од странке је добио 120.000 динара за ракију, када је женио сина, СНС га је наградила за «заслуге», боље рећи, лоповлук и превару Рома – гневно закључује саговорник ИнфоВрањских.

Саговорник ИнфоВрањских посебне примедбе ставља на терет и Звездану Рамићу, водећем ромском напредњаку у Врањској Бањи.

– Рамић је приграбио све могуће функције, потпредседник је Националног савета Рома, председник НВО Ромског културног центра, члан Савета за социјална питања у СНС, учитељ ромског језика у бањској основној школи, члан Одбора за пројекте Града Врања и одборник у Скупштини Градске општине Врањска Бања!? А то је невиђени сукоб интереса, или не – пита се саговорник ИнфоВрањских.