Прочитај ми чланак

ЦИК БиХ: Рано је да одлучујемо о поништавању избора, још се броје гласови…

0

Централна изборна комисија Босне и Херцеговине одржала је вечерас 68. хитну седницу на којој је закључено да су разматрани захтеви за поновним бројањем гласова и поништавањем Општих избора у БиХ, али да све захтеве опозиције одбацују јер су "преурањени" (избори одржани 2. октобра и још нема званичних резултата).

На седници којом је председавао Суад Арнаутовић, а чланови ЦИК-а разматрали су три тачке дневног реда.

Прва тачка односила се на захтеве за поновно бројање гласачких листића.

Овај захтев упутило је неколико странака, укључујући и Социјалистичку партију РС, коалицију Уједињени за слободну Босну и Херцеговину, те Покрет за државу. Поједини захтеви односили су се само на одређене општине, док је један укључивао и поновно бројање гласова за све нивое власти у БиХ.

Међутим, сви захтеви су одбачени те је наведено како су преурањени.

Такође, на седници је расправљано и о неколико захтева који се тичу контролног бројања гласачких листића, а ове захтеве осим странака упутило је и неколико грађана. И ове захтеве чланови ЦИК-а су одбацили као преурањене.

На крају седнице, чланови Централне изборне комисије расправљали су и о захтевима који се односе на поништавање избора, али су и они одбачени из истог разлога.

ЦИК неће објавити резултате за председника и потпредседника Републике Српске јер још није побројано преко 1000 бирачких места?!

Буџеташима се не жури, плата капље, а општи закључак ХИТНЕ седнице у суботу увече се своди на „опуштено, чему журба и даље се броји и чека…, можда и поништимо изборе, али опет не мора да значи“. Није то „мајушни“ Бразил где су избројали све гласове за један дан и саопштили коначне резултате након 24 часа. Овде има још много да се броји, крај се не види.