Прочитај ми чланак

ЦГ посланици за СРБИН ИНФО о хапшењу новинара: Овде још владају „Тито“ и партија

0

Поводом срамног хапшења уредника независних српских портала у Црној Гори, Гојка Раичевића, уредника ИН4С и Дражена Живковића, уредника Борбе, редакција "Србин инфо" је у Подгорици разговарала са опозиционим посланицима Скупштине Црне Горе.

Горан Даниловић посланик Уједињене Црне Горе:

– Хапшење уредника портала „Ин4с“ и „Борба“ је опасна фарса и представа режима. Нису они изазвали никакву панику, већ је управо оно што раде полиција и тужилаштво изазивање панике и нереда.

Ухапшени уредници ризиковали су сопствену слободу да би раскринкали оно што ради извршна власт. Ово је сада реванш режима због извештавања са литија и протеста СПЦ.

Славен Радуловић, Нова српска демократија:

– У питању је последњи трзај режима у ЦГ, који хапси посланике, новинаре и свако ко им стане на пут, без икаквог разлога. Хапсе уреднике готово два једина слободна портала у ЦГ.

Што је најгоре, заиста се и десио се пожар у вили Горица, али страх режима је толико велики да реагују на овај начин и желе да спрече све који у јавност износе истину. С друге стране, људи на јавном сервису свако вече лажно извештавају са протеста или чак прећуте да се шитом Црне Горе одржавају литије.

Ово је полицијска држава, овде никада није пао Берлински зид, Црна Гора је и даље тоталитарна комунистичка држава, где се све ради као у време Тита. Оно што каже партија и полиција је једино тачно, а хапси се ко каже супротно.

Лука Радоњић, аналитичар:

– Ово је демонстација силе и страха од стране режима, који показује ниво конфузије и панике. У питању је удар на слободу медија и притисак на Србе у Црној Гори. Јасно је да нико од уредника и новинара ових портала није починио никакво кривично дело.

Милутин Ђукановић, Нова српска демократија:

– Огољена је диктатура режима, који на крађи избора и против воље народа преживљава већ 30 година. Ово је само врхунац недемократског понашања и удар на слободне медије. Ваљда ће међународна заједница сада видети шта се ради у Црној Гори.

Ипак, Црна Гора је устала као никад до сада, спремна да брани своју, веру, нацију и језик. И они који су до сада били незаинтересовани за политику, сада су дигли глас против режима. Готово 70 одсто народа.

Шта су још наши саговорници изјавили, погледајте у ВИДЕО прилогу горе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!