Прочитај ми чланак

ЦЕНЗУРИСАНО: СНС се цепа, одвоједни делови стварају своју странку (Видео)

0

 У Медија центру је у суботу, 1. фебруара одржана конференцију за штампу новоосноване  Републиканске партија, на чијем је челу до скорошњи високи функционер СНС, Владимир Цвијан; и Изворне фракције СНС, која окупља старе чланове Напредне странке, а који су због незадовољства због тренутног стања у својој странци решили да замрзну своје чланство или да напусте стрранку.

На конференцији су говорили Никола Сандуловић, заменик председника Републиканске партије и Душан Јакшић, Изворна фракција СНС-а.

Србин.инфо је једини медији у Србији који је пренео нецензурисани извод са ове конференције, што говори кога све посредно или непосредно контролише Напредна странка у српском медијском простору.

Душан Јакшић – Изворна фракција СНС

„Свесни смо медијске блокаде која постоји у овој држави, тако да не верујемо да ће неко пренети ову конференцију.

Ја сам био међу онима који су оснивали ту странку, који су стварали ту странку, тај програм око кога смо се окупили 2008. је био одличан, међутим већина људи који су сада чланови СНС, мислим да они нису свесни, нити су прочитали програм СНС.

Ниједан медиј не сме да пренесе да је унутар СНС, постојала побуњена фракција, која није мала. Тако велика вест није пренесена, због медијске блокаде.

Ја сам учествовао у стварању СНС. Она траје и данас, али то није странка коју смо стварали. Политика СНС данас нема везе са државним интересима Србије, нити са програмом СНС. Ја то нисам могао да гледам. Не могу да будем нечији страначки послушник, и много је људи у СНС било попут мене. Људи који су видели да то није више иста странка.

Господин Вучић је замало физички напао Владимира Цвијана на састанку председништва СНС, а да ниједан медиј то није смео да пренесе.

Вучић схватавши да садашња политика СНС нема везе са програмом СНС, планира да мења програм СНС.

Живимо сада у Србији која нема никакву кадровску политику, у којој се људи постављају на функције на основу родбинских веза, пријатељства, полтронства, а не на основу стварних способности.

Па ми онда дође неки директор јавног предузећа, па ми каже, они твоји из СНС, за само један дан код мене запослили 30 људи. А онда ја убацим у базу података, и видим да ти људи чак ни нису чланови СНС.

Ја сам по професији криминолог, сведоци смо ових дана некаквих акција Вучића, Гром 1,2, у којима се наводно Вучић бори против организованог криминала. Ја као криминолог, вам могу речи, да та количина наркотика, која је заплењена у свим тим акцијама, то би сте могли да нађете само код једног малчице озбиљнијег криминалца.

Republikanska strankas Izvorna SNS7

Да не причам да смо ми држава која је позната по транзиту дроге за Запад. Овде пролазе тоне и тоне, и то зна полиција, зна јавност, знају сви. Ви када ухапсите неког дилера, који је имао 10-15 грама нечега, то заиста није никаква полицијска акција.

А што се тиче борбе против корупције, то је тотално злоупотребљен термин. Ја сам ишао у Републички завод за статистику, да видим какав се напредак остварио у борби против корупције. Ништа више није било ни подигнутих оптужница у односу на пре, а још мање пресуда.

Велики број људи који су били незадовољни стањем у СНС су се окупили око мене у фракцију звану „Изворна СНС“, јел се ми залажемо за изворни програм СНС.

Ми смо формирали кризне штабове „Изворне СНС“ по целој Србији. Ја сам кренуо у обилазак, и основао сам 16 кризних штабова „Изворне СНС“ по целој Србији, које су окупиле доста незадовољног чланства СНС. И имао сам план да направим још 35 кризних штабова по Србији, где су ме људи чекали да дођемо, али још нисмо стигли да оформимо штабове на терену.

Ми смо за непуних 15 дана то постигли.

Ова прича би се сигурно још ширила, док нисам ступио у контакт са господино Цвијаном, и руководством Републиканске Партије. У њима сам видео оно што је СНС у почетку требао да буде, странка са планом за Србију, који брине о државотворним интересима Србије. Програм Републиканске партије је још увек у доради, али је идеолошки на правој линији. Ово је странка центра, и она је отворена за све. Овде су добродошли људи који имају и левичарску и десничарску идеологију.

Ми имамо програм који пре свега штити Српски интерес.

Ово је једна врло озбиљна прича, која ће ускоро, за једно годину дана бити најјача политичка партија у Србији.

Господин Цвијан није овде, јел се налази у Лондону, био је у Вашингтону, ускоро ће Цвијан отићи у Русију, тамо ће имати читав низ састанака са утицајним људима у Русији.

Људи који су окупљени око мене, пошто су сви национално оријентисани, сви су ме питали, а какав је однос Републиканске партије према Русији. Ја могу им речи да сам причао са званичницима Руске федерације, и следећи месец ћемо бити у Сочију, и бићемо тамо примљени са највећим почастима.

Што се тиче Европске уније, ја вам као правник кажем, да ми морамо да усагласимо наше законодавство са законодавством ЕУ. Али што се тиче самог приступања, ствар је другачија. Ако народ Србије не буде за то, онда ћемо ићи на референдум што се тиче ЕУ.

Ми желимо да вратимо оно основно уставно начело, а то је начело да суверенитет припада народу. Тренутно суверенитет припада једном човеку, који се зове Александар Вучић. И то се зове диктатура. У правном смислу то је диктатура.

(Србин.инфо, mc.rs)