Прочитај ми чланак

ЦЕНЗУРИСАНА ТРИБИНА НА РТС-у Пернар, Малагурски, Радуловић о глобализму, банкарима

0

У Београду је у понедељак 16.9.2019. у сали Општине „Стари град“ одржана трибина „Суверенизмом против банкарског глобализма“. На трибини су учествовали наародни посланик у Сабору Хрватске и познати антиглобалисти Иван Пернар, филмски редитељ Борис Малагурски и јеодан од оснивача покрета „Доста је било”, Саша Радуловић, док је модератор била Хана Адровић.

Банкарско-корпоративни глобализам је економски поробио све државе Балкана. Последице су очигледне: људи се исељавају у потрази за бољим животом, а они који остају осуђени су да буду јефтина радна снага у великим иностраним корпорацијама. Банкарски глобализам већ више од 50 година систематски уништава и суверенизам осталих држава западног света.

Постоји ли излаз из тог зачараног круга економског ропства? Како тренутне гео-политичке промене помажу очувању суверенизма држава Европе и западног света? Где су у свему томе државе Балкана и има ли лека за проблеме од којих пате Србија и државе региона?

На та питања су дали своје одговоре, и разговору са публиком, Пернар, Малагурски и Радуловић.

Трибина је гостовала и у Новом Саду у уторак, 17.9.2019. на СПЕНС-у, с почетком у 19 сати.

Занимљиво, и ако су организатори позвали медије да присуствују овој важној дискусији, осим Србин.инфо и Слободне телевизије ниједан медији није е одазвао да извештава са овог догађаја, па чак ни РТС који је од сале Општине „Стари град“ удаљен тек пар стотина метара.