Прочитај ми чланак

Цензура на Телекому: Замрачили екран да се не би видела блокада Скупштине ВИДЕО

0

Опозициони посланици су, баш као што су и најавили, овог уторка блокирали рад Народне скупштине. Када су у салу ушли представници Владе, опозиционари су изашли из клупа и пиштаљкама су опструисали седницу Парламента. Само, то нису могли сви да виде. Тачније, нису то могли да виде корисници Телекомовог оператера.

Наиме, док је трајала блокада рада Народне скупштине, председавајући Владимир Орлић је покушавао да дође до речи. И то је радио тако што је константно вређао посланике опозиције, називајући их „дивљацима“ и „бедом људском“.


Поред тога, користио се и спиновима, као што то ради већина СНС-оваца, речима да је „опозиција против повећања пензија и плата“. И док је све то говорио, чули су се повици опозиционара „лопови, лопови“, као и звук пиштаљки.

Међутим, нису сви корисници могли да се увере у то видео путем, будући да је Телеком прибегао страром добром обичају – цензури! Тако је до домова грађана који користе услуге овог опертатера стизао звук из Парламента, али не и слика – на телевизорима грађана тако је био црни екран.

И није ово први пут да се Телеком користи цензуром, радио је то и током кошаркашких мечева Партизана, када је утишавао звук из дворане како се не би чуло скандирање на рачун председника државе Александра Вучића…