• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ЧЕЛНИЦИ СРПСКОГ ПРЕПОРОДА О ДЕЛОВАЊУ СТРАНКЕ, власти и опозицији, правцу изласка из кризе ВИДЕО
Прочитај ми чланак

ЧЕЛНИЦИ СРПСКОГ ПРЕПОРОДА О ДЕЛОВАЊУ СТРАНКЕ, власти и опозицији, правцу изласка из кризе ВИДЕО

0

srpski preporod celnici

Након оснивачке Скупштине 11 јула, у петак 24 јула одржана је прва седница Председништва политичке странке Српски препород. На овој седници су се разматрала организациона, стратешка и кадровска питања.

У односу према власти и опозицији, подвучен је критичан однос према кључним правцима које заступа постојећа власт по питању економије и социјалних питања, државотворне политике, пре свега према Косову и Метохији, негативан став према НАТО и у постојећим околностима немогућност наставка придруживања са ЕУ, а слична дистанца се заузима и према представницима сада парламентарне опозиције који су вршили претходно власт у Постоктобарској Србији (тзв. „жуте странке“).

Постоји сличност ставова са тзв. патриотском опозицијом, дакле са свим оним политичким странкама, организацијима које су критичне и опозиционе у односу на актуелну власт по кључним питањима и са којом је могућа сарадња, а о облику те сарадње ће се одлучивати накнадно, пошто се страка ускоро конституише и изгради страначка инфраструктура по Србији.

Након седнице Председништва јавности су се обратили о актуелним питањима вођења странке и ситуацији у земљи председник Српског препорода проф. Др Слободаном Комазец, о економским питањима у земљи и привредном програму Српског препорода председник Економског савета странке редован професор економије Др Јово Једнак, о питањима организације странке и односу према власти и опозицији подпредседник странке др Драган Петровић и председник Политичког савета Српског препорода Дејан Лучић.

Председник Српског препорода проф. Др Слободан Комазец

Председник Економслог савета Српског препорода проф. Др Јово Једнак

Подпредседник Српског препорода др Драган Петровић

Председник Политичког савета Српског препорода Дејан Лучић

Спот политичке странке Српски препород

Извор: Српски препород, Србин.инфо: видео: Metanoja Channel